UFC

White o McGregorovom incidentu u baru: 'On je poput Mikea Tysona, ne znam kad će se smiriti?'

Dana White i Conor McGregor viski
 Youtube
Nakon što je u javnost isplivala snimka posljednjeg incidenta Conora McGregora, na istu je morao reagirati i predsjednik UFC-a, Dana White. Njemu nije jasno kako si najveća borilačka zvijezda i dalje dozvoljava takvo ponašanje, posebno jer mu u životu ide i više nego dobro.

White je gostovao u showu Jima Romea, gdje je prvobitno trebao najaviti UFC 241 priredbu, no nažalost to nije bila jedina tema. Nakon što se u javnosti pojavila snimka iz travnja, na kojoj Conor McGregor iz čistog mira udara starijeg čovjeka za šankom bara u kojem se nalazio, poslodavac irskog borca zatražen je za komentar.

"Kad imaš posla s borcima, ljudima koji žive od borbe, uvijek se nešto može dogoditi. Ako gledate neke od najvećih svih vremena, prije svih Mikea Tysona, pogledajte kako se ponašao na svom vrhuncu. Uvijek kad profesionalni borac zaradi gomilu novca, pripremite se na možebitnu katastrofu", prvo je što je rekao White, vidne razočaran nakon onoga čemu smo svi svjedočili. Onda je nastavio iznositi svoje mišljenje:

"Dođete u situaciju gdje imate tipa poput Conora i onda pogledajte njegov incident u New Yorku i sve slično tome. Zatim se prisjetite situacije u Miamiju gdje je čovjeku uništio telefon. Koliko će ga koštati novaca prije nego odluči reći da nije vrijedno toga. Incident u New Yorku koštao ga je milijune dolara, morao je platiti tipu kojem je razbio telefon. Koliko će sad morati platiti ovome kojeg je udario u baru? Lista se samo nastavlja. Kad će se napokon probuditi i reći da mora prestati s time?"

Iako Conor od tad nije sudjelovao niti u jednom incidentu, a prošlo je četiri mjeseca, nitko ne zna kad bi ponovno mogli dočekati njegovu "žutu minutu". White se iskreno nadao kako je s time završio ili će uskoro. Ali, da prije svega to mora razriješiti sa sobom.

"Ne znam kako će ovo završiti za njega. Vidjeli smo ovu priču više puta i nije mi nova. Gledali smo film, pročitali smo knjigu, nebitno. Ako ostane na tom putu, to neće dobro završiti. Što je zanimljivo, Conor je pametan momak. Financijski se osigurao, a i povukao je neke jako dobre poslovne poteze. Ima svoj viski s kojim rastura tržište i nastavit će zarađivati gomilu novca. Ne znam što reći. Sad je i otac. U jednom trenutku će morati prestati ilegalno udarati ljude u lice i raditi to samo za novac", rekao je.

White je također potvrdio kako je Conorova karijera na čekanju dok se ne održe iduća dva PPV eventa. Sutra ćemo tako pratiti borbu Anthonyja Pettisa i Natea Diaza, dok idućeg mjeseca pratimo Khabiba Nurmagomedova i Dustina Poiriera. Nakon tih borbi će situacija biti jasnija pa će i McGregor moći smisliti svoje prioritete. U svakom slučaju, potvrđeno je kako ipak ima namjeru još ove godine nekoga udariti. Za novac, naravno.

Linker
13. travanj 2024 23:29