UFC

White o spornim trenucima: 'Ne možete to stavljati u prvi plan, Cormier je još prije toga bio ozlijeđen!'

Dana White
 screenshot/YouTube
Dana White smatra kako ubodi u oko Daniela Cormiera ne smiju biti nikome izlika

Jedna od tema koja će se neko vrijeme spominjati nakon treće borbe Stipe Miočića i Daniela Cormiera su ubodi prstima u oko. Cormier ih je ponovio već u prvoj rundi, nakon što su u prethodne dvije borbe isti odigrali bitnu ulogu, no ovog puta su i Miočićevi prsti završili u Cormierovim očima. Bilo je to krajem treće runde.

DC je nakon borbe to natuknuo, otkrivši kako nakon uboda, odnosno posljednje dvije runde nije vidio na lijevo oko, no Dana White tu ne vidi nikakve kontroverze niti smatra kako je ubod zaslužan za to što se Cormieru dogodilo.

"Ne možete gledati na ubod u oko i stavljati to u prvi plan. Bila su tu dva uboda u oko, obojica su bili pogođeni. Ali, Cormierovo oko bilo je ozlijeđeno prije uboda. To smo nas nekoliko i komentirali između sebe. Tek nakon toga uslijedio je ubod prstom. Naravno, to mu nikako nije pomoglo, no obojica su tijekom borbe bili ubodeni i ne može nitko to koristiti kao ispriku", otkrio je predsjednik UFC-a, prisjetivši se kraja druge runde i opakog krošea od kojeg se Cormier jedva oporavio. Uostalom, početkom treće runde bilo je vidljivo kako se na tom mjestu stvara oteklina.

Što je iduće za Miočića? Francis Ngannou je svoju poziciju osigurao, no teško je ostati ravnodušan na namjere Jona Jonesa. Ipak, White tu trenutno nema nikakve dvojbe.

"Francis je svakako idući i ne možete ga preskočiti. Napad na titulu mu pripada, pogledajte kako je prošao kroz sve prošle protivnike, kako je nakon borbe za titulu izgradio svoj novi napad na vrh. Da, dolazak Jonesa u tešku kategoriju svakako zvuči uzbudljivo, no Francis je idući", potvrdio je.

Tako će se Miočić ponovno susresti s borcem kojeg je savladao u siječnju 2018. godine, nakon čega je krenula ova cijela duga priča s Cormierom i njihove tri borbe. Sad je to napokon završeno, ali za Stipu nema odmora. Slijedi mu zreliji, opasniji te tehnički i taktički potkovaniji Ngannou od onog s kojim se prvi put susreo.

Linker
21. travanj 2024 03:38