UFC

White objasnio zašto je Conoru spreman dati napad na titulu prije Gaethjea

Dana White i Conor McGregor
 Facebook
Justina Gaethjea i veliki broj MMA fanova razbjesnila je izjava Dane Whitea kako će Conor McGregor pobjedom nad Donaldom Cerreneom osigurati napad na UFC-ovu titulu lake kategorije. White je sad detaljnije objasnio zašto tako razmišlja te je potvrdio kako je to konačna odluka.

U velikom razgovoru za britanski BT sport, Dana White otkrio je kako bi se revanš borba između Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova mogla dogoditi već iduće godine. Da bi došlo do toga, Conor u siječnju mora savladati Donalda Cerronea, dok će Dagestanac tri mjeseca kasnije tražiti pobjedu protiv Tonyja Fergusona. Tako bi Justin Gaethje, koji je po mnogima zaslužio napad na titulu, bio preskočen te bi njegova prilika mogla doći tek 2021. godine. Nezadovoljnika takvim eventualnim razvojem situacije ima poprilično pa je Dana White odlučio istima objasniti zašto se ide u tom smjeru.

"Hajde ljudi, pogledajte što je sve Conor napravio posljednjih godina. Izgubio je od Khabiba u borbi koja je donijela jako puno zle krvi, zapravo to je bio jedan drugi nivo. Gaethje je borac koji je na svom putu prema vrhu, no i njemu smo ponudili puno borbi koje je odbio. Tako da, Conoru će sigurno pripasti borba za titulu ako pobijedi Cerronea", rekao je White u razgovoru s Kevinom Ioleom s Yahoo Sportsa.

Irac je već na svojoj konferenciji za medije koju je održao u Moskvi, kad je najavio svoj povratak, iznio plan unutar kojeg se nalazi revanš protiv Khabiba. Ako odmah nakon Cerronea bude išao prema toj borbi, takvi planovi će se tek dijelom ostvariti, no White također dodaje da bi McGregor mogao biti spreman i ako u travnju bude trebalo uskočiti kao zamjena.

"Conor se iduće godine želi boriti tri puta i vjeruje da će dobiti priliku osvetiti se Khabibu ako pobijedi Kauboja. Matematika i vrijeme ipak ne govore tome u prilog, ali znate Conora. Conor razmišlja kako treba pobijediti Cerronea, a onda biti spreman uskočiti protiv Khabiba ako se nešto dogodi. Conor će biti spreman za tu borbu", rekao je White, da bi onda objasnio kako se prije borbe protiv Khabiba ipak moraju dogoditi spomenute dvije stvari. Khabib će morati savladati Tonyja Fergusona, dok niti McGregora ne čeka lagan posao, koliko god to mnogi smatrali takvim. Na to je upozorio:

"Prvo moramo proći kroz ovo, a onda ćemo vidjeti za dalje. Mnogi su već otpisali Cerronea jer ima dva poraza u nizu. Ali, ne zaboravite kako je on i prije znao gubiti pa se vraćati u nevjerojatnoj maniri. Nemojte otpisivati Kauboja unaprijed."

Ono što je sigurno je kako ćemo svi s nestrpljenjem 18. siječnja popratiti što će učiniti McGregor i Cerrone, a nakon toga ćemo s još većim zanimanjem čekati taj trenutno toliko daleki travanj. Ako dođe do revanša Conora i Khabiba? Nemojmo se zavaravati, svi ćemo ga gledati!

Linker
26. travanj 2024 11:07