UFC

White oduševljen novom zvijezdom: 'On je čak možda spreman za Usmana'

Khamzat Chimaev
 screenshot
Dana White vjeruje kako bi Khamzat Chimaev možda već sad mogao biti spreman boriti se za titulu

Najveća zvijezda UFC-ove serije priredbi na Fight Islandu nije postao nitko od koga bi se to očekivalo, odnosno nitko od sudionika četiri borbe za titulu koje smo gledali. Glavna zvijezda i borac o kojem se najviše priča je Khamzat Chimaev, koji se tamo pojavio spletom okolnosti, odnosno nakon pozitivnog COVID-19 testa Duška Todorovića. Tako je prvo uskočio u planiranu Duškovu borbu protiv Johna Phillipsa, kojeg je dominantno savladao, a onda se spustio u svoju velter kategoriju, gdje je deset dana kasnije bio još uvjerljiviji protiv Rhysa McKeeja. Tako da ne treba čuditi što je upravo on borac o kojem se najviše govori.

Ravnodušan na izvedbe nove čečenske nevolje nije ostao niti predsjednik UFC-a, Dana White, koji mu je već obećao ugovoriti borbu što prije, najvjerojatnije 15. kolovoza na UFC 252 priredbi.

"Khamzat je tako dominantan, tako samouvjeren i želi se nastaviti boriti svakog vikenda. Volim borce takvog mentaliteta i sviđa mi se što je momak tako talentiran. Dali smo mu najvećeg britanskog potencijala koji je ozbiljan borac. Chimaev je učinio da sve izgleda kao da on tamo ne pripada. Dečko je ozbiljan borac i tog je itekako i sam svjestan. Rekao je da želi nastaviti, rekao je da se želi boriti u kolovozu, a ja ću mu to osigurati", rekao je White u razgovoru s Brettom Okamotom na ESPN-u, nastavivši:

"Sad pokušavamo smisliti koga mu dati. Sjedili smo cijelo jutro i razmišljali o tome što je iduće za njega. Ako pitate njega, on je odmah spreman za Usmana. Ako pitate mene je li spreman za Usmana? Gledajući kako trenutno djeluje, tko zna? Moguće!"

Chimaev je na Fight Islandu postavio i rekord, postavši borac kojem je u modernom UFC-u prošlo najmanje vremena između dvije pobjede, odnosno deset dana. Bude li se borio u kolovozu i pobijedio, postat će i borac kojem je trebalo najmanje vremena da ostvari tri.

Linker
22. travanj 2024 02:34