UFC

White otkrio koja tri borca su mogući idući protivnici za Usmana

Kamaru Usman
 Instagram
Kamaru Usman trenutno čeka svoju iduću obranu titule UFC prvaka velter kategorije. Kandidata je nekoliko, no nitko do sada nije potvrđen kao njegov idući protivnik. U to nije siguran niti Dana White, no dao je popis tri borca za koje tvrdi kako će jedan od njih sigurno biti idući izazivač.

Posljednjih dana pomalo se zakuhala situacija u UFC-ovoj velter kategoriji. Colby Covington bio je začudo pomalo tih, vjerojatno slijedom napuštanja American Top Teama čiji je godinama bio član. Tyron Woodley i Gilbert Burns borit će se u subotu, Leon Edwards još uvijek je u Velikoj Britaniji, a Jorge Masvidal prozvao je Natea Diaza na revanš. Slijedom okolnosti, Kamaru Usman i njegov menadžer Ali Abdelaziz ponudili su borbu Conoru McGregoru, no Irac nije reagirao.

Takva cijela situacija zapravo stvara uzbuđenje među fanovima, a uzbudljivo je sve pratiti i Dani Whiteu, koji je nešto o tome rekao tijekom razgovora na ESPN-u. Prije svega mu se sviđa to što u priču na vrhu ulazi Gilbert Burns, koji eventualnom pobjedom nad Woodleyem može postati novi kandidat za napad na titulu.

"Velter kategorija je trenutno vrlo uzbudljiva. Usman je prvak, a tu imate Woodleya na broju 1, zatim su tu Colby Covington, Jorge Masvidal i Leon Edwards, a sjajno je što možemo uključiti Gilberta Burnsa u tu priču. Momak je u sjajnom nizu", rekao je White, da bi onda bio upitan o borbi za titulu i tome postoje li šanse da se u njoj uistinu nađe Conor McGregor:

"Iduća borba za titulu Kamarua Usmana bit će Colby, Masvidal ili Edwards, jedan od tih momaka. To neće biti Conor McGregor."

Što se tiče izazivača, vjeruje se kako bi on tamo najradije gledao Jorgea Masvidala, budući da je eventualnu obranu njegove BMF titule komentirao ovako:

"Radije bih gledao obranu UFC titule nego BMF titule, no svašta je moguće."

UFC-ov velter već je duže vremena vrlo uzbudljiva divizija s više različitih kandidata za napad na titulu. Osim ovdje spomenutih boraca, nikako se ne smije zaboraviti na još neke, u prvom planu Stephena Thompsona i Vicentea Luquea. No, prvo ćemo vidjeti kako će se odviti situacija između Woodleya i Burnsa te ćemo nakon toga imati odgovore na nekoliko pitanja.

Linker
19. travanj 2024 03:30