UFC

White otkrio planove za Fergusona: 'To je meč u kojem bismo dobili prvog izazivača'

Tony Ferguson
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Dosta toga će ovisiti o glavnoj borbi UFC-a 254, a pobijedi li Khabib, planovi su izgleda jasni...

Iako je već pet puta otkazana, borba Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona još nije 'mrtva'. Barem bismo to mogli zaključiti iz razmišljanja Dane Whitea koji je u podcastu Mikea Swicka progovorio o jednoj zanimljivoj opciji.

Naravno, puno će toga ovisiti o ishodu borbe Khabiba i Justina Gaethjea, ali opravdali Dagestanac još jednom ulogu favorita, idućeg protivnika mogao bi dobiti iz susreta Michaela Chandlera i Tonyja Fergusona.

"Mislim da trenutno, dok pričamo o njemu kao najboljem borcu u povijesti lake kategorije, dok pričamo o nekome tko je pobijedio Dustina Poiriera, Conora McGregora i hrpu drugih likova... Mislim da treba gledati prema borbi Chandlera i Fergusona u kojoj bismo dobili prvog izazivača. Nije se borio s niti jednim od njih dvojice. Ta opcija je tu. No, ne znam. Vidjet ćemo što će se dogoditi ove subote pa ćemo razmisliti što dalje", poručio je predsjednik UFC-a.

Bivši Bellatorov prvak Chandler već je jasno rekao kako je zainteresiran za taj dvoboj, a da bi se želja Dane Whitea mogla ostvariti moglo se zaključiti i iz nedavnog 'El Cucuyjevog' razgovora s ESPN-om.

"Michael Chandler nije zaslužio svoje mjesto u vrhu, ali ako je to protivnik kojeg Dana White želi za mene... Dobro me poznajete - obući ću se i baciti na posao. Želim li se boriti? Da. Želim u prosincu. Već je*eno treniram. Idemo! Ali mislim da netko tko ne pripada ovdje ne bi trebao biti plaćen bolje od mene", glasilo je razmišljanje Fergusona na tu temu.

Je li ovo idealan meč za poziciju prvog izazivača u lakoj kategoriji?

Linker
18. travanj 2024 09:44