UFC

White pohvalio sjajnu meksičku nokauterku: 'Volimo ju, vidjet ćemo gdje ćete ju rangirati!'

Vieira vs. Aldana
 screenshot
Dana White odlučio je javno pohvaliti Irene Aldanu, meksičku članicu bantam kategorije koja je nokaut pobjedom nad Ketlen Vieirom možda čak izborila i priliku napasti titulu prvakinje.

Irene Aldana (12-5, 5-3 UFC) nastupila je u dvije najuzbudljivije ženske borbe u UFC povijesti. Prvo u prosincu 2016. godine protiv Leslie Smith, a onda i u rujnu prošle godine protiv Lucie Pudilove. Ipak, mnogim fanovima je to promaklo, no možda neće promaknuti ono što je Aldana napravila proteklog vikenda. Svoju petu pobjedu u posljednjih šest borbi te treću ovogodišnju upisala je nokautom protiv Ketlen Vieire. Brazilku koja je trebala postati iduća izazivačica savladala je krajem prvu runde njihove UFC 245 borbe.

Da to ovog puta ne promakne medijima pobrinuo se predsjednik UFC-a Dana White. On je u jednom trenutku konferencije za medije odlučio novinarima postaviti pitanje i time napraviti promociju borkinje koja je Brazilki nanijela prvi poraz u karijeri.

"Što mislite o Irene, zašto me nitko ne pita ništa o njoj? Dajte ljudi! Ketlen Viera je jedna od Top 5 borkinja svijeta, jedan od najvećih potencijala koji se pojavio u posljednjih par godina. Nije je bilo godinu dana, vratila se i onda ju Aldana nokautira. Osim toga, Irene je jedna od najdivnijih osoba koje možete upoznati. Velika je radnica ikrasno ljudsko biće pa je sjajno vidjeti da se dobre stvari događaju dobrim ljudima", rekao je White, na što je ipak upitan je li se Aldana sad našla u poziciji iz koje može napasti titulu:

"Izgledala je sjajno i pobijedila je Top 5 borkinju. Vidjet ćemo gdje ćete ju rangirati i onda ćemo znati što dalje. Volimo ju. Ona je krasna cura i velika radnica."

Do dolaska u UFC, Aldana je sve svoje pobjede upisala prekidoom, a sad je napokon i u Octagonu na pravi način pokazala što se događa kad ona pogodi pravi udarac. Iza sebe je imala vrlo aktivnu godinu te je nastupila čak četiri puta u posljednjih sedam mjeseci. Ako će Amanda Nunes iduće braniti titulu perolake kategorije, Aldana bi se mogla i odmoriti pa nakon toga napasti titulu u bantamu. Srećom po nju, situacija u kategoriji je takva da je Amanda Nunes gotovo sve djevojke iz vrha već savladala. Meksikanka je tako u sjajnoj poziciji i ima se pravo nadati svojoj prilici.

Linker
22. travanj 2024 06:59