UFC

White potpuno promijenio ploču: 'Jeste li vidjeli GSP-a u kakvoj je formi, lakši je od Khabiba 5 kila!'

Georges St. Pierre i Roberto Soldić
 Instagram
Novi obrat predsjednika Dane Whitea u pogledu prema onome što slijedi za UFC prvaka i najveću zvijezdu u ovom trenutku Khabiba Nurmagomedova. Čelnik elitne promocije sada otvoreno govori o tome koliko bi bilo sjajno organizirati meč protiv bivšeg prvaka i velikana Georgesa St. Pierrea. Doduše, i dalje smatra da bi Tony Ferguson trebao biti prvi na redu!

Još donedavno je tvrdio da meč Nurmagomedov vs. St. Pierre i nema previše smisla s obzirom na status kanadskog velikana koji se umirovio nakon osvajanja titule u srednjoj kategoriji. Upravo to je problem i realni scenarij radi kojeg je UFC toliko oprezan. Naime, kada se Kanađanin prošli put vraćao u Octagon ugovorom se obvezao da će braniti eventualnu osvojenu titulu. To nikada nije učinio, a sada otvoreno kaže da to ne planira činiti niti u slučaju da se još jednom vrati u kavez. No, očito je zov milijuna koje UFC može spremiti na svoj račun bitniji od integriteta samog natjecanja pa Dana White okreće ploču kako vjetar puše i govori koliko bi zabavno bilo organizirati meč Khabib vs. GSP.

"Borba protiv Tonyja se mora prvo dogoditi. Tony Ferguson protiv Khabiba. A ako Khabib pobijedi u tom meču, onda bi bilo zabavno organizirati meč protiv GSP-a", izjavio je predsjednik UFC-a u svojoj posljednjoj Instagram LIVE sesiji.

White mudro mijenja retoriku i fokus baca na fizičko stanje St. Pierrea koje je prema njegovim riječima nevjerojatno. I na kilažu koja mu omogućuje da se natječe u kategoriji do 70 kilograma. O eventualnom ostanku u UFC-u ukoliko osvoji titulu protiv Khabiba, White sada ne kaže ništa.

"Ne znam jeste li vidjeli recentne fotografije GSP-a, ali on izgleda zaista, zaista, zaista jeb** mršavo u ovom trenutku. Ne znam što je napravio, ali u nevjerojatnoj formi je. I uz to je super mršav. Mislim da je u ovom trenutku 5 kila lakši od Khabiba. Tako nešto, netko mi je rekao taj podatak. To je ludo", nastavio je oduševljeni predsjednik UFC-a odgovarajući na pitanje je li UFC zainteresiran za meč ili nije.

Sada je sve jasnije da vlasnici UFC-a žele meč Nurmagomedov vs. St. Pierre jer su svjesni koliko bi im novca on zasigurno donio. No, čini se da će "El Cucuy" ipak dobiti ono što zaslužuje - šansu da napadne pravi pojas prvaka u lakoj kategoriji. A nakon toga je sve moguće...

Linker
26. travanj 2024 03:57