UFC

White pružio podršku Shahbazyanu: 'Ne otpisujte tog momka nakon jednog poraza'

 screenshot
Poruku podrške nakon prvog poraza u karijeri, Edmen Shahbazyan dobio je od svog poslodavca

22-godišnji Edmen Shahbazyan bio je poprilično velik favorit pri ulasku u borbu protiv prekaljenog Dereka Brunsona. Od svog dolaska u UFC, govorio je kako namjerava postati najmlađi prvak u UFC povijesti, a serija pobjeda prekidom u prvoj rundi rezultirala je stvaranjem hypea. No, kako se MMA hypeovi u posljednje vrijeme vrlo lako gase, tako se to dogodilo i ovog puta.

Edmen je dokazao kako mu treba još puno rada, posebno na planu kondicije. Tek po drugi put u karijeri izašao je izvan prve runde i vidjelo se kako u tome nema iskustva. Brzo je bio potrošen, što je Brunson iskoristio za vrlo važnu i značajnu pobjedu. No, Shahbazyan je poruku podrške dobio od Dane Whitea. Zna predsjednik UFC-a koliko je to potrebno mladom borcu, posebno jer će se pojaviti likovanja onih koji obožavaju gašenje takvih ambicija i to im nije problem javno prikazati.

"Taj momak je odličan borac. Ne želm ništa oduzimati od Brunsonove pobjede, no problem je što je Edmen bio potrošen u drugoj rundi. Vjerojatno dio zasluga za to pripada Brunsonu. Odlično je kombinirao udarce s hrvanje i došao je u sjajnoj formi. Očito puno boljoj nego Shahbazyan. Ali, ne otpisujte tog momka nakon jednog poraza", rekao je White novinarima.

Shahbazyan uistinu ima sve što mu je potrebno za uspjeh, no mnogi smatraju da ima i nešto suprotno. Riječ je o treneru Edmundu Tarverdyanu, bivšem treneru njegove menadžerice Ronde Rousey. Mnogi istog smatraju vrlo lošim trenerom, koji to nažalost niti sam ne vidi te istog smatraju krivcem za bolan kraj Rondine karijere, kao i za ono što se dogodilo s karijerama Brendana Schauba i Travisa Brownea. Shahbazyan će svog dugogodišnjeg trenera teško napustiti i mnogi smatraju kako bi mu to mogao biti veliki problem kad se ponovno nađe u ovakvoj prilici, protiv borca koji pripada samom vrhu.

Linker
15. travanj 2024 23:36