UFC

White se predomislio, ne smetaju mu Romerovi porazi: 'On želi Yoela i ja to poštujem!'

Israel Adesanya i Yoel Romero
Čini se kako se predsjednik UFC-a Dana White predomislio kada govorimo o uvjetima da bi Kubanac Yoel Romero još jednom postao prvi izazivač u srednjoj kategoriji. Čelnik UFC-a je u razgovoru s poznatim novinarom Kevinom Ioleom (Yahoo Sports) potvrdio da je Romero sada prvi izbor za Adesanyu i to bez dosadašnjeg uvjeta da prije meča za titulu mora pobijediti nekoga.

Podsjetimo kako se originalni Adesanyjin protivnik, koji je već predodređen za prvog izazivača, Paulo Costa ozlijedio i neće ga biti duže vrijeme u Octagonu. U nedostatku adekvatnih izazivača za novopečenog nigerijsko-novozelandskog prvaka, White je potvrdio da bi Yoel Romero bio najbolji izvor, samo su ga brinula dva poraza u nizu koja ovaj osvajač olimpijskog odličja u hrvanju ima u posljednja dva UFC nastupa. Pa je zato naglasio da Kubanac mora pobijediti nekoga, a da će za to vrijeme Adesanya morati čekati.

No, čini se da i nema previše vremena za čekanje. S ozlijeđenim Miočićem koji sada govori o super meču protiv Furyja, s dosta u posljednje vrijeme istrošenim Jonom Jonesom koji je počistio polutešku diviziju i ostalim prvacima koji će uglavnom nastupiti na završnoj priredbi u prosincu, UFC pod hitno treba Adesanya u borilištu.

"Dana White je rekao Ioleu s Yahoo Sportsa da radi sada na meču između Adesanye i Romera. 'On želi Romera i ja to poštujem'", stoji u "tvitu" Jeda Goodmana, koji obično ima vrlo dobre insajderske informacije.

Adesanya je sinoć (utorak) gostovao i u poznatom podcastu kod UFC komentatora Joea Rogana te je i tamo izrazio želju da ukrsti rukavice s 42-godišnjim bivšim izazivačem. Dojam je da njega ne smeta što je Kubanac poražen u posljednja dva nastupa jer se radilo o mečevima u kojima je mogao i slaviti. Mnogi su, dapače, posljednji dvoboj protiv Coste bodovali za njega. Od Whittakera na UFC-u 225 je poražen podijeljenom odlukom sudaca, a i taj meč su mnogi zapisali kao njegovu pobjedu i smatraju da je oštećen. Romero trenutačno ima 12 pobjeda i 4 poraza u karijeri.

Linker
20. travanj 2024 00:33