UFC

White smiruje situaciju: 'Jones i ja ćemo se dogovoriti'

Jon Jones i Dana White
 screenshot/YouTube
Dana White više ne namjerava javno raspravljati s Jonom Jonesom. On smatra kako se ovdje radi o standarnim pregovorima s nekom od zvijezda te je uvjeren kako će se na kraju sve odviti najbolje za sve strane.

Dok s jedne strane Jon Jones najavljuje napuštanje titule prvaka poluteške kategorije ukoliko mu se ne ispune novi financijski uvjeti, Dana White nema namjeru daljnjih podizanja tenzija. Nakon nekoliko žestokih izjava usmjerenih prema Jonesu, on je u potpunosti smirio svoju retoriku. Ne namjerava s tom temom više u javnost te je uvjeren kako će se sve odviti na najbolji mogući način.

"Ne možeš se uvijek sa svima složiti oko svih svari. Jon Jones i ja trenutno imamo upravo takvu situaciju, no Jones je naš partner u ovom poslu. Kao što je partner Conor McGregor te se ta lista nastavlja. Kad dođeš do tog statusa da si zvijezda, da si svjetski prvak, ti si automatski naš partner. Trenutno ne možemo pronaći zajednički jezik oko nekih stvari, reći ćemo jedan drugog puno toga što nije trebalo otići u javnost, ali na kraju ćemo doći do trenutka kad će nam to dosaditi i kad ćemo se dogovoriti. Tako to izgleda u svakom odnosu", rekao je White tijekom gostovanja u Talk the Talk Podcastu Eddieja Hearna.

Objasnio je još kako je ovo normalan način pregovora s najvećim zvijezdama, jedina je razlika to što je sve izašlo u javnost, a zapravo nije trebalo.

"Mi u UFC-u radimo tako da momci koji postanu velike zvijezde postaju partneri na način da dobivaju dio novca od prodaje prijenosa. Na taj način mi zarađujemo. No, sve naše zvijezde, od Chucka Liddella preko Andersona Silve do Georgesa St-Pierrea, Jona Jonesa i Ronde Rousey, svi su oni na stol donosili nešto drugačije", otkrio je White, koji i dalje tvrdi kako Jones zarađuje dovoljno.

S druge strane, sve je više mišljenja kako prvak uistinu misli napustiti svoju trenutnu poziciju i vratiti se tek kad mu UFC odluči izaći u susret te ispuniti uvjete koje će pred njih postaviti.

Linker
20. travanj 2024 09:56