UFC

White sumnja da će Jones otići u tešku kategoriju

Jon Jones
 Screenshot/Youtube
Dana White nije siguran u budući prelazak Jona Jonesa u tešku kategoriju. Kaže kako Jones konstantno dobiva nove izazove u svojoj kategoriji te da trenutno ne vidi potrebu za takvim potezom.

Odlazak Jona Jonesa u tešku kategoriju već je više puta ponovljena tema, posebno među fanovima koji smatraju kako bi to bio pravi potez za UFC-ovog uvjerljivog prvaka poluteške kategorije. Jones je dominantan i mnogima više nije zanimljivo pratiti njegove nastupe do 93 kilograma.

Svoj stav o tome treba li prijeći u najvišu diviziju nije dao predsjednik UFC-a, Dana White. Ali, u razgovoru za ESPN je otkrio kolike su šanse za tako nešto.

"Nisam siguran da će se dogoditi Jonesov odlazak u tešku kategoriju, mislim da se jako dobro osjeća kao poluteškaš. Svaki put kada pomislite da za njega nema pravog izazova, on se odjednom pojavi. Ne znam što će se dogoditi nakon iduće borbe, tek tada ćemo razmišljati. Prvo mora proći kroz Dominicka Reyesa, a tek onda razmišljati o odlasku među teškaše ili nečemu sličnom tome", rekao je White, dodavši još nešto o borbi koju će Jones odraditi 8. veljače na UFC 247:

"Borba protiv Dominicka Reyesa je masivna za Jona Jonesa. Dominick Reyes je gadan tip. Mlad i gladan uspjeha i bit će to zanimljiva borba. Reyes nije toliko veliko ime, no ako poznate ovaj sport vam je jasno koliko je on dobar borac. To je težak izazov za Jona Jonesa. Ako prođe kroz tu borbu uz pobjedu, Jones je pravo čudo prirode."

Reyes je do sada neporažen u karijeri, a borbu za titulu izborio je sjajnim nastupom u kojem je nokautirao Chrisa Weidmana.

Linker
22. travanj 2024 15:25