UFC

White sumnja da će se Nurmagomedov i Ferguson boriti ove godine

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson
 Screenshot/Youtube
Po prvi put otkako je Khabib Nurmagomedov otkazao borbu protiv Tonyja Fergusona, predsjednik UFC-a Dana White je ustvrdio kako sumnja kako će do njihovog okršaja ove godine uopće doći.

White je jučer odlučio gostovati na Redditu, gdje je odgovarao na pitanja fanova. Jedno od pitanja bilo je misli li da će se borba Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona održati ove godine.

"Nisam baš uvjeren u to. Bojim se što će se iduće dogoditi ako ponovno pokušamo ugovoriti tu borbu", napisao je White.

To je pomalo čudno za nekoga tko je donedavno tvrdio kako će se Khabib čim bude spreman boriti protiv pobjednika borbe Tonyja Fergusona i Justina Gaethjea. A on bi spreman trebao biti krajem ljeta ili početkom jeseni, što je još uvijek naveliko unutar ove godine. Protiv koga će se onda boriti ako to neće biti privremeni prvak, što bi svakako bilo jedino pošteno sa sportske strane?

Tu se odmah moramo prisjetiti jedne ranije najave Dane Whitea, na koju je prije samo nekoliko dana podsjetio i Chael Sonnen. Naime, Conoru McGregoru za najesen je obećana borba protiv Khabiba Nurmagomedova, ako na UFC 249 savlada Fergusona. Kako do te borbe neće doći, Khabib će najesen i dalje imati pojas prvaka, a poznato je kako je UFC svojoj najvećoj zvijezdi sva obećanja do sada ispunjavao.

Ako uistinu do toga dođe, moramo se pitati što će biti s privremenim pojasom za koji se Gaethje i Ferguson bore. Ako do njega dođe Ferguson, bit će to njegov drugi privremeni pojas. Prvog je izgubio zbog ozljede pred UFC 229 borbu protiv Nurmagomedova, a umjesto instantnog napada na titulu kad je bio spreman, "El Cucuy" se prije novog ugovaranja te borbe morao boriti još dva puta s drugim protivnicima. Kad je apsolvirao i to, napokon je dobio priliku. Nažalost, nakon što je dva puta borbu otkazao Khabib, a dva puta on, kod petog se pokušaja ispriječila globalna pandemija. Hoće li zbog nje na kraju ponovno Ferguson ispasti najveća žrtva? Tek ćemo vidjeti.

Linker
26. travanj 2024 18:58