UFC

Whitea zanima revanš između Whittakera i Adesanye

Whittaker vs. Adesanya
 ASANKA BRENDON RATNAYAKE / AFP
Pobjedom protiv Jareda Cannoniera, Robert Whittaker je vjerojatno izborio status prvog izazivača

Brzo je prošla cijela godina otkako je Robert Whittaker u borbi protiv Israela Adesanye ostao bez titule UFC-ovog prvaka srednje kategorije. Te večeri na stadionu u Melbourneu, "Last Stylebender" imao je savršenu taktiku, no isto tako se moramo složiti kako Whittaker nije bio pravi. Srljao je, nepripremljeno napao i čak nekoliko puta ponovio istu pogrešku, prije nego ga je ona zapravo stajala poraza i gubitka titule.

U međuvremenu je Adesanya postao velika zvijezda, a titule je dva puta obranio, protiv dva borca koja su mnogi smatrali najvećom opasnosti za njega, Yoela Romera i Paula Coste. Nakon pobjede protiv Coste, najavio je Jareda Cannoniera kao svog idućeg izazivača, no Whittaker mu je pokvario želje i planove. Bivši prvak savladao je Cannoniera, izjavivši nedugo nakon toga kako ga revanš protiv Adesanye zanima te da je to ono što želi. Ako je vjerovati Dani Whiteu, tj. onome što je predsjednik UFC-a rekao na konferenciji za medije, ta borba će se i dogoditi.

"Privlači me ta borba. U ovom trenutku upravo to ima najviše smisla. No, isto tako Adesanya ima ispred sebe puno opcija. Ali, Whittaker je svakako ono što izgleda kao nešto najrealnije za njega. Očekivao sam da će mu Cannonier biti puno teži ispit nego što je to zapravo bio. Whittaker je izgledao jako dobro i revanš po meni ima smisla", rekao je White.

Adesanya je u borbi protiv Whittakera slavio prekidom nakon tri minute druge runde, a u borbi je malo po malo lomio tadašnjeg prvaka. Whittaker je prije te borbe bio unutar niza od devet pobjeda, a ovog ljeta vratio se s dva impresivna nastupa. U prvom UFC posjetu Fight Islandu savladao je Darrena Tilla, a sada i Cannoniera te se s pravom može nadati prilici da u svoje vlasništvo vrati pojas kojeg je držao od srpnja 2017. do listopada 2019. godine.

Linker
19. travanj 2024 17:40