UFC

Whittaker najavio 'ludu' borbu: 'Bolji sam od Tilla u svakom segmentu MMA-a'

Robert Whittaker
 screenshot/YouTube
Robert Whittaker prepun samopouzdanja kreće u misiju povratka na vrh UFC-ove srednje kategorije

Devet mjeseci prošlo je otkako je Robert Whittaker ostao bez titule UFC-ovog prvaka srednje kategorije. 29-godišnji Australac nakon poraza od Israela Adesanye uzeo je vremena za odmor i boravak u društvu obitelji, što mu je itekako pomoglo po pitanju punjenja baterija za nastavak karijere.

25. srpnja čeka ga velika borba na UFC-ovom Fight Islandu. Pet rundi protiv Darrena Tilla, borca koji se podigao u diviziju do 84 kilograma, a onda je tamo uspješno debitirao pobjedom protiv Kelvina Gasteluma. Time je Till automatski postao legitiman kandidat za napad na titulu, a pobjeda protiv bivšeg prvaka mogla bi mu biti dovoljna referenca za tako nešto. No, Whittaker je uvjeren da se to neće dogoditi.

"Iskreno, mislim kako on posjeduje jako dobar skup vještina, no mislim da sam bolji od njega na svakom dijelu igraće ploče. Nadam se da ga mogu jako brzo završiti. Pokušaja da to napravim neće nedostajati, vjerujte mi. Spreman sam napraviti ludu borbu uz puno izmjena udaraca. Spreman sam stvoriti pakao. U toj borbi namjeravam raditi ono što radim najbolje i što me najbolje predstavlja. Na taj način ću uzeti pobjedu", najavio je Whittaker u razgovoru za Submission Radio.

Whittaker i Till poznati su kao borci vrlo dobre komunikacije s publikom te borci koji upravo od strane fanova znaju crpiti dodatnu snagu. Isti sad neće biti prisutni, što će obojici biti prvo takvo iskustvo.

"Bit će to nešto potpuno drugačije, no veselim se promjeni. Raduje me što će me to izbaciti iz moje zone komfora, što ovog puta neću imati onu domaćinsku ljubav te što ću se malo odmaknuti od toga. Uistinu se veselim borbi u takvim uvjetima. Borio sam se bez publike dok sam bio u Ultimate Fighteru, vrlo je to slično iskustvo. Što je najvažnije, jedva čekam povratak na posao, odrađivanje tog posla i povratak kući", najavio je popularni "The Reaper".

Tillu će ovo također biti prva borba u 2020. godinu. Gore spomenutu pobjedu nad Gastelumom upisao je mjesec dana nakon spomenutog Whittakerovog gubitka titule.

Linker
15. travanj 2024 04:20