UFC

'Wonderboy' bi promijenio kategoriju zbog samo jedne borbe

Stephen Thompson
 Jason Silva/AGIF via AFP
Bivši UFC-ov izazivač prokomentirao je mogućnost selidbe u drugu kategoriju

Stephen Thompson godinama je jedan od najboljih velteraša svijeta, ali trenutno je zbog gužve na vrhu svoje kategorije kilometrima udaljen od novog napada na UFC-ov tron.

37-godišnji Amerikanac iz Simpsonvillea već je dva puta imao priliku postati UFC-ov prvak, ali oba je puta od njega uspješniji bio Tyron Woodley. Thompson je, podsjetimo, u oba susreta s Woodleyjem bio jako blizu pojasa. Onaj prvi iz 2016. završio je tako što su suci većinskom odlukom njihov meč proglasili neodlučenim, a većinska je odluka presudila i revanš iz 2017. godine samo što je tada pobjeda otišla u Tyronove ruke.

'Wonderboy' je od tada na polovičnom učinku u UFC-u (2-2), a zbog nekoliko jačih kandidata trenutno nije ni blizu nove borbe za titulu prvaka.

Upravo zbog toga, pred Thompsona je bačeno pitanje o mogućem prelasku u srednju kategoriju. Iako je u svom odgovoru jasno dao do znanja da ga ta ideja baš i ne privlači, Stephen je ipak zbog jednog meča spreman povući taj potez.

"Uvijek sam si govorio - ako osvojim pojas, a Robert Whittaker još uvijek bude prvak u srednjoj, onda bi bilo zanimljivo da se ponovno borimo", započeo je Thompson u razgovoru za Severe MMA.

Bivši UFC-ov izazivač je, podsjetimo, Whittakera zaustavio tehničkim nokautom još dok je ovaj nastupao u velteru. Nedugo nakon toga, Robert se preselio u srednju kategoriju u kojoj je i postao prvak, no bez tog je pojasa ostao u listopadu prošle godine kada ga je u Melbourneu nokautirao Israel Adesanya.

A upravo je 'The Last Stylebender' jedini borac zbog kojeg bi se, kako stvari stoje, Thompson preselio u višu kategoriju.

"Iskreno, nisam ja baš veliki velteraš. Obično hodam s nekakvih 86-88 kilograma, a kada spariram s nekim iz srednje poput Chrisa Weidmana, onda jednostavno osjetim nevjerojatnu snagu tih likova. Kad me on zgrabi za ruku, osjećam se poput nekakvog petogodišnjaka. Znači, za nekakvu selidbu bih morao nabiti još kilograma i mišićne mase. Trenutno je moj odgovor ne, ali u budućnosti... Nikad ne znaš. Ako Adesanya još uvijek bude prvak, to bi moglo biti moguće", poručio je Thompson kojeg u akciji nismo gledali od studenog prošle godine kada je na UFC-u 244 svladao Vicentea Luquea.

Linker
22. travanj 2024 05:40