UFC

Woodley progovorio o teškom životnom razdoblju nakon poraza od Usmana: 'Pao sam u depresiju...'

 son Silva/AGIF/ AFP
Tyron Woodley vraća se u Octagon nakon 15 mjeseci pauze.

Bivši UFC-ov prvak Tyron Woodley u noći sa subote na nedjelju nastupit će po prvi puta nakon 2. ožujka 2019. godine kada je Kamaru Usman u Las Vegasu preoteo njegovu titulu u velter kategoriji.

"The Chosen One" je tog dana ostao bez pojasa, a doživio je i prvi poraz još od 2014. kada ga je svladao Rory MacDonald. Sada će Tyron povratak na pobjedničke staze, ali i novu priliku za povratak titule tražiti u meču s opasnim Gilbertom Burnsom.

"Trebali su mi mjeseci. Pao sam u depresiju, nisam pričao s puno ljudi, užasno sam se hranio i nisam trenirao", tako, naime, zvuči opis Woodleyjevog psihičkog stanja nakon posljednjeg poraza u karijeri.

"Vjerovao sam da je moja taktika, priprema, moji treneri i moj tim... Vjerovao sam da je sve na mjestu i da imam sve što mi je potrebno za pobjedu. Stoga mi je nakon tog meča trebalo nešto više vremena nego nakon drugih koje sam imao u karijeri. Morao sam se nositi s činjenicom da sam izgubio pojas, a to nisam očekivao. Očekivao sam da ću se umiroviti kao prvak nakon što pokušam srušiti rekord Georgesa St-Pierrea", otvorio se Tyron novinarima uoči UFC on ESPN 9 priredbe.

Bivši prvak tvrdi da je sada napravio ključne promjene i u treningu i u razmišljanju te da je s 38 godina na leđima ponovno spreman za najveće izazove.

"Vjerujem da sam bolja osoba i bolji borac i da je sve to iza mene bilo nužno za nastavak mog putovanja. Ovoga puta napast ću protivnika svim snagama. Takav sam uvijek bio nakon poraza, ali ovoga puta je ipak nešto drugačija situacija. Zašto? Zato što planiram u potpunosti promijeniti stil života i način na koji pristupam borbama. Moj fokus je ponovno poput onog kakvog je imao Tyron Woodley iz amaterskih dana. Onaj Tyron koji je pokušavao postati profesionalac, koji je pokušavao doći do UFC-a, postati prvak, vladati i biti najveći", zaključio je Woodley u najavi borbe koja nas čeka u UFC-ovom APEX kompleksu.

Linker
24. travanj 2024 16:56