UFC

Yan otkrio detalje sukoba s Garbrandtom: 'On je psić sa staklenom bradom'

Yan i Garbrandt
 Screenshot (Instagram)
Jedan od najvećih pobjednika UFC-a 245, koji smo prošlog vikenda pratili u T-Mobile Areni u Las Vegasu, je zasigurno Rus Petr Yan. On je zadržao svoj nevjerojatni niz u elitnoj promociji nokautiravši bivšeg izazivača Urijaha Fabera.

Odmah po završetku meča je prozvao dvostrukog prvaka Henryja Cejuda jer smatra da je učinio dovoljno za poziciju prvog izazivača u bantam kategoriji. No, mediji su uhvatili njegovu prepirku s bivšim prvakom Codyjem Garbrandtom, kojem je poručio "da je idući na redu". S obzirom da je Garbrandt Faberov učenik, čitava priča ima mnogo smisla.

Ipak, Yan sada staje na loptu i pojašnjava da nema volju boriti se protiv Garbrandta. Objasio je što se točno dogodilo u "backstageu" Mandalay Bayja.

"Ništa se zapravo nije dogodilo. Cody je napisao 'Sje.. tog jeb.. majke' na Instagramu Dane Whitea, a ja sam mu u šali napisao - 'Ti si sljedeći na redu, staklena brado!'. Pokušao je glumiti frajera i u tome je prešao liniju dobrog ukusa komentirajući da se vidimo sutra i da će me išamarati kao malu kuju. Vidjeli ste što se dogodilo kada me vidio licem u lice. Sakrivao se iza svojih šaka, glumio je neku ljutnju, nije ništa napravio. Dokazao je da samo puno priča. On je jedan psić, puno laje, ali ne grize", izjavio je Yan u Eurobash podcastu.

Čini se da Rus ne vidi poseban izazov u meču protiv Garbrandta za kojeg vjeruje da ima slabu bradu.

"Možda je brz i može udariti, ali ima slabu bradu. Samo bi bilo pitanje vremena prije nego što ga dohvatim po bradi, a vi bi vidjeli padanje jednog borca bez brade. On samo priča da bi ostao relevantan što dulje vremena. Pokušava se prikačiti mom imenu jer sam upravo pobijedio, ali mora pobijediti najprije nekoga prije nego što me smije prozvati."

"Da budem iskren, u ovoj fazi svoje karijere, uopće nisam zainteresiran za taj meč. Mislim da zaslužujem meč za titulu i to je nešto što ću najprije tražiti od UFC-a. U budućnosti negdje je možda taj dvoboj moguć, volio bih vam svima pokazati što je ruska škola boksa", zaključuje Yan.

Linker
19. travanj 2024 21:08