UFC

Za idući vikend ugovoren revanš jedne od najzabavnijih borbi posljednjih godina

Green vs. Vannata
 screenshot/YouTube
Borba Landa Vannate i Bobbyja Greena dodana je programu UFC Fight Nighta planiranog za idući vikend

Iako je do UFC Fight Nighta 173 preostalo samo osam dana, promocija je uspjela dogovoriti borbu koja će u startu cijeli program učiniti zanimljivijim. Nakon što su u listopadu 2017. godine, na UFC 216 priredbi, odradili fenomenalnu i izuzetno zabavnu borbu, snage u Octagonu ponovno će odmjeriti Lando Vannata i Bobby Green.

Njihov tadašnji okršaj završio je bez pobjednika, budući da je Vannata tijekom borbe zaradio kazneni bod zbog ilegalnog udarca. No, to je zapravo bio i najpošteniji ishod, budući da su obojica dali sve od sebe i pružili fanovima ono što su tog dana došli vidjeti. Obojica su uzeli bonus za borbu večeri, a borba se nalazila i unutar mnogih izbora za najbolje borbe 2017. godine. Za razliku od prošle borbe, u koju su obojica ušli tijekom rezultatski negativnog razdoblja, ovog puta obojica dolaze iza pobjede u posljednjoj borbi.

28-godišnji Vannata (11-4-2, 3-4-2 UFC) u veljači se borio protiv Yancyja Medeirosa te je uzeo pobjedu nakon još jedne uzbudljive predstave. Slavio je Lando u dvije od posljednje tri borbe i čini se da bi napokon mogao krenuti u pozitivnu rezultatsku seriju. No, čak i kad je bio u negativnoj, za svoj posao nije se morao brinuti, budući da fanovi obožavaju njegove beskompromisne nastupe.

Pravo zadovoljstvo u svojoj je posljednjoj borbi napokon doživio i Green (25-10-1, 6-5-1 UFC). Nakon nekoliko pomalo nesretnih i nespretnih poraza odlukama sudaca, uspio je biti bolji od Claya Guide, čime je i on zadržao svoj posao u promociji te otvorio priliku za organizaciju ovog revanša, za koji su oba borca više puta rekli da bi ga voljeli odraditi.

UFC Fight Night 173 trebao je biti predvođen borbom ženske bantam kategorije između Holly Holm i Irene Aldane, no nakon pozitivnog COVID-19 testa borkinje iz Meksika, nova glavna borba ona je između Dereka Brunsona i Edmena Shahbazyana.

Linker
20. travanj 2024 09:41