UFC

Za Ngannouov preporod zaslužan je i Miočić: 'Zbog Stipe sam shvatio neke stvari...'

Stipe Miočić i Francis Ngannou
Stipe Miočić je nakratko zaustavio 'hype', ali Francis Ngannou se vratio sa stilom, nanizao tri ekspresne pobjede nokautom i ponovno opravdao titulu najstrašnijeg udarača u teškoj kategoriji. No, on danas ima jedan veliki problem...

Naime, 'Predator' još od pobjede nad Juniorom dos Santosom ne može ugovoriti borbu. Jednostavno, svi su potencijalni protivnici zauzeti, a sami vrh kategorije (Miočić i Cormier) radi na svom međusobnom okršaju....

Francisov cilj je titula, kao što je i uvijek bio, a to bi jednog dana moglo značiti njegov novi susret sa Stipom Miočićem. A upravo je aktualni prvak bio tema njegovog razgovora s MMA Fightingom.

Ngannou vjeruje kako je u meču sa Stipom zaradio zlata vrijedno iskustvo koje mu je pomoglo da izraste u još boljeg i opasnijeg borca.

"Nitko ne želi gubiti, ali vjerujem kako je meni u jednom trenutku trebala takva borba. Prije ili kasnije, suočio bih se s nekim poput njega. Moj je uspon bio jako, jako brz i nisam imao vremena da do kraja shvatim neke stvari. Iako sam tada bio prvi izazivač, i dalje sam imao osjećaj da ne razumijem mnogo stvari. Postojalo je puno detalja u ovom sportu o kojima nisam imao znanja. Ta borba protiv Stipe dozvolila mi je da shvatim puno toga", otvoreno će Ngannou uz poruku da bi njegov drugi napad na titulu donio drugačiju priču:

"Sad sam puno iskusniji i razumijem više toga", zaključio je 'Predator'.

Unatoč slabijem iskustvu, Ngannou je bio favorit uoči okršaja sa Stipom, ali američko-hrvatski borac tada je svima pokazao da su ga još jednom podcijenili i u Bostonu 2018. odnio dominantnu pobjedu sudačkom odlukom.

Linker
25. travanj 2024 08:01