UFC

Zhang prihvaća meč protiv Cejuda, ali... 'Mora promijeniti spol na Tajlandu!'

Weili Zhang i Henry Cejudo
 Ilustracija
Bizarna rasprava oko međuspolnih mečeva u UFC-u se nastavlja dolaskom na tron slamka kategorije Kineskinje Weili Zhang. Dvostruki UFC prvak Henry Cejudo je, dakako, i dalje glavna zvijezda ove bizarne situacije koja nikako da ode pod tepih.

Nakon što je za samo 42 sekunde nokautirala Jessicu Andrade i postala nova kraljica slamka kategorije, Zhang je upitana od novinara kako bi reagirala na eventualnu prozivku od strane Henryja Cejuda - čovjeka koji u posljednje vrijeme bizarnim medijskim vratolomijama pokušava skrenuti pažnju javnosti na sebe.

"Da, prihvatila bi borbu. Može se boriti protiv mene, ali prvo treba otići na Tajland i postati...hm...treba promijeniti spol. Tada ću njemu ili njoj poželjeti dobrodošlicu u žensku diviziju", odgovorila je Zhang na pitanje što će reći "Triple C-ju".

Očekivano, Cejudo je poput zapete puške čekao upravo ovako nešto da bi pohitao preko društvenih mreža odgovoriti novopečenoj prvakinji.

"Ooo, sada si i komičar također, Weili? Samo da ti kažem...kada si spremna za malo prave konkurencije i ti također možeš kleknuti ispred Triple C-ja!", napisao je Cejudo i dodao "hashtag" - "međuspolni prvak".

Ako šalu stavimo na stranu, bit će zanimljivo vidjeti koga će UFC prvo gurnuti na opasnu Kineskinju. Namajunas nije opcija jer je uzela dužu pauzu radi težine nokauta od Andrade. No, zato se otvara eventualni meč protiv šampionke u muha kategoriji Valentine Shevchenko. U eri UFC supermečeva, ovo je definitivno moguće, pa čak i izgledno. Weili je spremna!

"Da, naravno da bih se borila protiv Shevchenko. Ja sam uvijek spremna ući u borilište protiv najsnažnijih protivnica. Radi toga toliko uživam u ovom sportu. Uvijek želim učiti od najboljih i prihvaćati najbolje prilike", zaključuje 30-godišnja UFC prvakinja.

Linker
23. travanj 2024 19:02