UFC

'Znam da me Stipe može pobijediti, ali pogrešku iz prošlog meča si više nikad neću dopustiti'

Daniel Cormier i Stipe Miočić
 Screenshot (YouTube, UFC)
"Prošli put sam zabrljao, mislim da sam gadno zabrljao i to na više načina..."

Manje od mjesec dana dijeli nas do jednog od najiščekivanijih mečeva u posljednjih nekoliko godina. U noći s 15. na 16. kolovoza u kavezu bismo konačno trebali ponovno ugledati najbolje teškaše današnjice, a samim time i posljednji čin velike trilogije sa Stipom Miočićem i Danielom Cormierom u glavnim ulogama.

Nastup na UFC 252 priredbi bit će prvi i za jednog i za drugog teškaša još od kolovoza 2019. kada je Stipe u kalifornijskom Anaheimu zaustavio Cormiera, vratio pojas u svoje vlasništvo i poravnao rezultat na 1:1 u njihovim međusobnim omjerima.

"Prošli put sam zabrljao, mislim da sam gadno zabrljao i to na više načina", izjavio je Cormier prisjećajući se tog revanša u razgovoru s ESPN-ovim novinarom Arielom Helwanijem.

"Toliko mi se toga događalo u životu i na neki način mi odvraćalo pozornost. Bio sam fokusiran na ulogu trenera i mnogo drugih stvari da sam jednostavno zabrljao. Nisam bio dobro pripremljen i umorio sam se. Priznajem, umorio sam se u tom meču. On me izudarao s onim udarcima pred kraj. Osjetio sam one udarce u tijelo, a uzdrmao me i onima u glavu. Moja reakcija tada je izostala i moje tijelo nije pronalazilo odgovor jer sam bio toliko umoran. To si više nikad neću dopustiti. Uspije li me ponovno uzdrmati, moram mu uzvratiti baš onako kao što sam to radio u drugim situacijama tijekom svog života. No, to nisam napravio prošli put i s time moram živjeti svakoga dana. Svi mi govore kako stalno imam ljude oko sebe... Ali kada ostanem sam onda se znam pogubiti u svojim mislima i razmišljati o stvarima koje nisam napravio i zbog kojih sam izgubio prošli put", objašnjava Cormier.

Iako je DC odlično otvorio revanš a UFC-u 241, Stipe se u trećoj rundi 'probudio' i sjajno prilagodio te promjenom taktike i brojnim udarcima u tijelo otvorio put prema velikoj pobjedi koja je ostvarena u posljednjoj minuti četvrte runde.

"Osjećao sam se vrlo ugodno jer sam mislio da sam bolji. Da ne bude zabune, i dalje mislim da sam bolji, ali tada kao da sam sve to potvrdio nakon prve runde u kojoj sam ga pogađao s gotovo pa svime što sam bacio. Mislim da sam čak nakon borbe imao 70 posto pogođenih udaraca. Jedva sam promašivao. Kad pogledam taj meč, mislim da me pobijedila jedna loša kombinacija svega toga i ne mogu prestati razmišljati o tome."

Borba u kolovozu bit će ujedno i posljednja u jednoj vrlo bogatoj karijeri na koju Cormier može biti itekako ponosan. A njegov cilj nije samo osvajanje titule, više od toga, Danielov je cilj prikazati se u najboljem mogućem svjetlu i s jednim takvim nastupom oprostiti se od sporta i svojih fanova.

"Samo želim napraviti ono što bih i trebao napraviti. Ako to znači pobijediti, onda to znači pobijediti. Ali želim se pokazati u najboljem izdanju, a to nije bilo ono iz drugog meča. No, vrlo dobro znam tko je on i svjestan sam toga da me može pobijediti. Morao bih biti glup da mislim kako me lik poput njega, s takvim postignućima, ne može pobijediti. Ako to zaista i bude slučaj, onda neka pobjedi moju najbolju verziju, a ne nekoga tko se vratio s manje od godinu dana od operacije leđa, nekoga tko nije bio u najboljem tjelesnom stanju i tko se nije mogao pripremiti da bude onakav kakav zaista je. To je sve što želim. Želim se pojaviti u pravom izdanju i kao takav vjerujem da mogu pobijediti u tom meču", zaključio je Cormier.

UFC 252 popis borbi (main card):

Stipe Miočić vs. Daniel Cormier

Junior Dos Santos vs. Jairzinho Rozenstruik

Magomed Ankalaev vs. Ion Cutelaba

Frankie Edgar vs. Pedro Munhoz

Sean O’Malley vs. Marlon Vera

Linker
19. travanj 2024 14:36