K1 i Boks

Usyk traži svoju borbu za titulu: Od Joshue traže da brani titulu ili da napusti pojas'

Oleksandr Usyk
 Soeren Stache/dpa via AFP
Oleksandr Usyk vjeruje kako će se u travnju boriti za titulu WBO svjetskog prvaka teške kategorije

Nakon što je upisao pobjedu u dugo očekivanom meču protiv Dereka Chisore, Oleksandr Usyk obranio je svoju poziciju prvog izazivača svjetskog prvaka prema WBO. To bi značilo kako Anthony Joshua ima obavezu titulu braniti upravo protiv Ukrajinaca, a iz organizacije su već najavili kako će ga pozvati na izvršenje svojih obaveza.

S druge strane, Joshua će idućeg mjeseca braniti svoje tri titule u meču protiv Kubrata Puleva, nakon čega se nada susretima s Tysonom Furyjem, kojih bi prema dogovoru trebalo biti minimalno dva. Čini se da bi se na kraju mogao naći u nezavidnoj situaciji, odnosno da bi odlazak u meč protiv "Gipsy Kinga" mogao rezultirati napuštanjem jedne titule, nakon čega to ne bi bio meč za apsolutnog prvaka, što je objema stranama cilj.

Potvrdu da će Usyk također tražiti ono što mu po pravilima pripada, odnosno borbu za naslov, potvrdio je njegov menadžer Alexander Krassyuk.

"Usyk je prošao osam mjeseci teškog rada i teških priprema za meč protiv Dereka Chisore. Sad je vrijeme da malo stane, odmoriti će svoje tijelo i relaksirati misli", rekao je Krassyuk u razgovoru za Sky Sports, okrenuvši se planovima za idući meč:

"Vjerujemo da će biti spreman za povratak u travnju i nadamo se da će Joshua biti tamo, spreman da ispoštuje svoje obaveze prema WBO organizaciji. Ako ne, borit ćemo se za upražnjenu titulu protiv izazivača kojeg odabere WBO."

Drugi boksač ljestvice izazivača prema WBO je Daniel Dubois. On ovog vikenda ispred sebe ima meč protiv Joea Joycea, nakon kojeg bi se puno stvari u teškaškom vrhu trebalo dodatno pokrenuti.

Meč Joshue i Puleva također je važan za nastavak kombiniranja, a još se ne zna niti hoće li Fury ipak morao odraditi treći meč protiv Deontaya Wildera, za koji tvrdi da mu ugovor više ne uvjetuje te da je slobodan boriti se protiv koga on želi.

Linker
20. travanj 2024 09:24