Regija

Usykov potez izazvao veliki problem Filipu Hrgoviću!?

 Srdjan Vrancic / CROPIX
BOKS Naš najbolji boksač trebao je sljedeći profesionalni meč imati 28. ožujka, ali je termin promijenjen na 25. travnja ili 2. svibnja.

Filip Hrgović je trebao za manje od mjesec i pol dana boksati protiv Kongoanca Martina Bakolea Ilunge, a predviđen je i termin 28. ožujka. No, tu je sada iznenadno nastao izgleda problem.

Bokački menadžer Edie Hearn je u razgovoru za Talksport.com naveo da je cijela boksačka priredba zakazana za 28. sljedećeg mjeseca otkazana jer je Ukrajinac Oleksandr Usyk odgodio svoj meč s Dereckom Chisorom. Naime, cijeli se spektakl od 28. ožujka i temeljio upravo na dvoboju Chisore i Usyka. Novi je termin tog dvoboja sada 23. svibnja u Londonu.

Opasno kolidiranje

Međutim, tu bi sada Hrgović mogao ući u problem. Naime, naš profesionalac i dalje sniva olimpijske snove, želi na Igre u Tokiju u srpnju/kolovozu ove godine. Jasno, za takvo što se tek mora kvalificirati. Hrgović je upravo poradi svoje profesionalne karijere i obveza u njoj odlučio “preskočiti” europske kvalifikacije u Londonu u ožujku, te se odlučio na završni, svjetski kvalifikacijski turnir u Parizu. Taj je pak u svibnju ili točnije od 13. do 20. svibnja. To već opasno kolidira vremenski s novim profi-mečom Filipa Hrgovića.

Naime, kako je Hearn izjavio, Hrgović bi se s Kongoancem po novomu trebao boriti izvan termina Usyk - Chisora priredbe, odnosno krajem travnja ili početkom svibnja. Tu bi bila riječ o boksačkoj večeri u kojoj bi glavna borba bila ona između Dilliana Whitea i bivšeg svjetskog prvaka po WBA, Aleksandra Povjetkina.

- Ta je borba dogovorena i još nam samo treba finalizirati dvoranu i datum. Održat će se ili 25. travnja ili 2. svibnja. Osobno želim u rasporedu svakako i borbu Filipa Hrgovića i Martin Bakole. Zaista mi se sviđa zamisao s tom borbom s Bakoleom - izjavio je Hearn.

Sad, bila ona dobra ili ne, o tom-potom, međutim... Ono što je bitno ovakav termin sljedećeg profesionalnog Hrgovićevog meča mijenja njegove planove za pariški kvalifikacijski turnir. S bitno drukčijim pravilima odnosno ono najbitnije, po propozicijama amaterskog boksa ili 3 runde po tri minute. Uostalom, čak i da se ne radi samo o drukčijim propozicijama, boksati u tako kratko vrijeme veći broj mečeva je izvanredno teško. Naime, Hrgovića u Parizu ionako ne bi čekala samo jedna već potencijalno više borbi.

Opet, ne treba trčati pred rudo jer nismo zaboravili ni još nešto. Londonski turnir kvalifikacija za OI i tešku kategoriju u kojoj će Hrvatska imati kandidata u Marku Milunu. Ukoliko ovaj mladić izbori Olimpijske igre u Tokiju, onda više ni Filip Hrgović neće imati problem. Recimo to tako...

Linker
12. travanj 2024 02:21