UFC

Veliki Miočićev prijatelj prelazi u tešku kategoriju, prvi protivnik bit će mu Ben Rothwell!

 Screenshot (YouTube)
Još jedan UFC-ov poluteškaš odlučio se preseliti među teškaško društvo, a ovoga puta radi se o Gianu Villanteu.

Nakon što je posljednjih godina ostvarivao mješovite rezultate, Villante je izgleda prelomio te će po prvi puta kao član UFC-a odraditi meč u teškoj kategoriji.

Prema saznanjima MMA Junkie portala, Gian će nastupiti 18. travnja na UFC 249 priredbi, a protivnik će mu biti Ben Rothwell. Bit će to prvi put od 2011. godine i meča s Chadom Griggsom da Villante ima meč u 'kraljevskoj' kategoriji. Tada je, podsjetimo, kao rezerva sudjelovao na Strikeforceovom teškaškom turniru.

Villante je inače i veliki prijatelj UFC-ovog prvaka Stipe Miočića s kojim često zna trenirati, ali i zabavljati javnost s pokojom šaljivom fotografijom ili video uratkom.

Ovaj 34-godišnji Amerikanac iz Bellmorea tijekom karijere je ubilježio 17 pobjeda i 11 poraza, a u posljednjem meču izgubio je tehničkim nokautom od Michala Oleksiejczuka.

S druge strane, Rothwell je borac iza kojeg je već 49 borbi. 'Big Ben' je dosad kao profesionalac slavio 37 puta, a u 12 navrata je kao poražen napustio borilište. Rothwella smo posljednji put u akciji gledali u prosincu prošle godine kada je prekidom u drugoj rundi zaustavio Stefana Struvea. Bila je to njegova prva pobjeda nakon niza od tri neuspješna nastupa.

Što se tiče same priredbe na kojoj bi se Rothwell i Villante trebali obračunati, radi se o velikom UFC-u 249 kojeg će u Brooklynu predvoditi dugoiščekivani meč Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona.

Linker
15. travanj 2024 20:05