UFC

Vettori uskočio u Top 5, Till 'ni kriv ni dužan' napredovao dvije pozicije

Marvin Vettori s timom
 screenshot
Nove UFC-ove rang ljestvice očekivano su najviše promjena donijela u srednjoj kategoriji

Odmah nakon što je savladao Jacka Hermanssona, bila je jasno da Marvin Vettori uskoro postaje borac iz samog vrha UFC-ove srednje kategorije te novi "contender". To se konačno potvrdilo objavom novih UFC-ovih rang ljestvica, gdje je Talijan skočio za čak osam pozicija te se sad nalazi na petom mjestu. Ispred njega su, osim prvaka Adesanye, ostali tek Robert Whittaker, Paulo Costa, Jared Cannonier i Darren Till. Hermansson je pao dvije pozicije i sad je šesti.

Još jedan veliki dobitnik je spomenuti Till. Osim što je ispod njega pao Hermansson, uklanjanje Yoela Romera s ljestvice dovelo je do toga da je skočio dvije pozicije naprijed. Jako dobar rezultat za nekoga tko je slavio tek u jednoj od posljednje četiri borbe, a tko je zapravo bio prvobitno planirani protivnik za "Jokera". Ovako ga je preskočio, a da se nije morao niti boriti protiv njega.

Odlaskom Romera, stvorilo se jedno novo mjesto, a na njega je postavljen Kevin Holland. On će ovog vikenda tražiti svoju petu pobjedu od svibnja do danas, što bi samo po sebi bilo nevjerojatan rezultat.

Promjena se dogodila u poluteškoj kategoriji, gdje je novi član ljestvice Jamahal Hill. Uvršten je na 15. mjesto, a na poretku više nema borca kojeg je prošlog vikenda savladao, Ovincea St. Preuxa.

Na ostalim ljestvicama nije bilo značajnih promjena, a sve ih možete pogledati OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 21:29