Regija

(VIDEO) Antonio Plazibat: 'Ovo nije nogomet, moraš imati nešto za što si spreman umrijeti u ringu'

Antonio Plazibat
 screenshot/YouTube
Glory je putem svog YouTube kanala odlučio svim fanovima predstaviti Antonija Plazibata

Antonio Plazibat zatvorio je 2019. godinu kao najbolji novak godine u Gloryju te isto tako kao sudionik najbolje borbe. 2020. je na njegovu karijeru utjecala kao i na sve ostale članove promocije, no u njoj će ipak nastupiti. I to nadamo se dvaput, jer to mu je potrebno da bi na Glory 76 priredbi, koja se održava u subotu 19. prosinca, ostvario svoje ambicije. Naime, Plazibat sudjeluje u turniru četvorice boraca.

Glory je hrvatskog teškaša odlučio najaviti putem dva videa ne svom YouTube kanalu. Oba su snimljena u Mike's Gym dvorani u Amsterdamu, gdje Antonio već preko dvije godine trenira. Prvi je kraći, ali je u njemu rekao vrlo važno razmišljanje svih koji žele biti uspješni profesionalni borci.

"Prije nekoliko dana sam čitao o tome kako je Mikeu Tysonu sin rekao da želi biti borac, a onda ga je ovaj pitao zašto, kad ima sve u životu. Ovo nije nogomet koji se igra. Borba se ne igra, moraš imati nešto za što da se boriš. Moraš biti spreman umrijeti u ringu. Kad ja više ne budem imao taj grom u sebi, gotov sam i neću više ovo raditi. Moram imati želju ubiti drugog tipa u ringu", rekao je Plazibat u prvom videu koji je Glory o njemu postavio na svoj YouTube kanal.

U drugom video "Plaza" je odgovarao na pitanja pa smo saznali još neke zanimljive stvari. Tako je na početku odgovorio na pitanja gdje su mu ponuđene dvije opcije te smo saznali je li draži MMA ili boks, pripreme ili improvizacije, razmišlja li srcem ili glavom te još neke dvojbe.

"Treba ponešto jednog i drugog. Ali, ne smiješ previše razmišljati. Nekad jednostavno moraš reći je**ga i opaliti udarac", dio je odgovora na posljednje navedeno pitanje, prije onih je li mu draži Zagreb ili Amsterdam, odnosno Cro Cop ili Stipe Miočić. Je li mu draži nokaut udarcem rukom ili nogom, kao i to je li mu važniji novac ili slava. Ti svi odgovori kriju se u video ispod teksta, kao i još neka zanimljiva razmišljanja.

"Najveći problem u školi bilo mi je kad bih se potukao. No, ja sam bio jedan od onih koji se tukao za slabije momke", otkrio je Antonio kakve je probleme stvarao u školi, dodavši nešto o tome tko mu je bio najveći uzor u kickboxingu:

"Imam ih puno, ali ugledao sam se u Badra Harija i Semmyja Schilta, Ernesta Hoosta, također i Branka Cikatića te Mirka Filipovića. Ali trenutno mislim da je to Badr. Pokazao mi je sve. On mi je i najdraži sparing partner. Ne želim da mi na svako pitanje Badr bude odgovor, ali kad je trenutno tako. Mislim da bi to rekli svi koji s njim treniraju."

Uostalom, da biste se uvjerili što je još upitan te koji su mu odgovori, pogledajte sami!

Antonio Plazibat u subotu će po prvi put otkako je u Gloryju morati braniti svoju poziciju. Svaki put do sada napadao je neke više pozicije, a u teškaški turnir Glory 76 priredbe ulazi kao favorit. No, tvrdi kako je za to itekako spreman.

Linker
14. travanj 2024 18:53