UFC

(VIDEO) Benavidez četvrti put izgubio meč za titulu: 'Ovo je kao noćna mora, sretan sam što sam živ'

Joseph Benavidez
 Screenshot/Youtube
Joseph Benavidez imao je priliku karijere u glavnoj borbi sinoćnjeg UFC Fight Nighta u Norfolku, ali je i u svojoj trećoj borbi za titulu ostao bez pobjede.

Nakon što je dvaput gubio od Demetriousa Johnsona u borbama za naslov prvaka, Benavidez je dobio priliku boriti se za upražnjeni pojas protiv Deivesona Figueireda. Brazilcu je zbog pada na vaganju oduzeta mogućnost da postane prvak pa je Benavidez imao i motiv više, ali nije bilo dovoljno.

Nakon što su se u drugoj rundi sudarili glavama, Benavidezu je potekla krv niz čelo, a Figueiredo je iskoristio priliku i snažnim udarcem u lice srušio protivnika i završio ga udarcima za veliku pobjedu.

"Osjećam se kao da ovo nije stvarnost. Nešto kao noćna mora. Zamišljao sam puno kako pričam s vama nakon borbe i još neke stvari koje se nisu ostvarile. Teško mi je. Znam da svi prolaze kroz uspone i padove. Ovo je moje. Sretan sam što sam živ", rekao je Benavidez nakon poraza kojim je prekinuta njegova serija od tri pobjede.

"Radio sam naporno za ovo i nije prošlo dobro. Hvala vam svima na podršci", dodao je američki borac, kojemu je ovo bio šesti poraz u karijeri. Četiri je doživio u borbama za titule.

Linker
16. travanj 2024 18:58