UFC

(VIDEO) Bizarna i mučna scena: UFC-ov borac preklinjao trenera da zaustavi meč, ovaj ga odbio!

Robert Drysdale i Max Rohskopf
 Screenshot (Facebook, UFC)
UFC on ESPN 11 priredbu otvorio je jedan nesvakidašnji događaj u Octagonu

Debi Maxa Rohskopfa (5-1) u UFC-u nećemo tako brzo zaboraviti, a za to je zaslužna nevjerojatna situacija kojoj smo svjedočili u pauzi između druge i treće runde.

Talentirani Rohskopf kao neporažen je ušao u meč s Austinom Hubbardom (12-4), ali je nakon prve dvije runde pretrpio nekoliko teških udaraca te se ispuhao pa u pauzi pred onu posljednju odlučio odustati i predati meč. No, tu na scenu stupa njegov trener Robert Drysdale.

"Reci da je gotovo. Ne mogu više" , rekao je Max jasno svom treneru, no ovaj ga nije doživljavao.

"Imaš ovo", uzvratio bi Drysdale.

"Ne želim", odgovara borac.

Nekoliko su rečenica Max i Robert razmijenili u tim trenucima, a obojica su bili poprilično uporni.

"Ne, možemo pobijediti. Ti si prvak. Ti si je*eni prvak.... Popni se na njega i nadhrvaj ga", pokušavao je trener, no uporni i isprebijani 25-godišnjak nije se predomislio.

Rohskopf je nakon rasprave s trenerom ostao sjediti u svom kutu, a potom je do njega stigao i sudac koji ga je upitao želi li nastaviti. Max je rekao 'ne' i tu je bio kraj borbe.

Ovu situaciju naknadno je prokomentirao i Dana White.

Prema riječima ESPN-ovog novinara Bretta Okamota, predsjednik UFC-a izjavio je: "Pogledajte Curtisa Blaydesa. Prilično sam siguran da je mislio kako će umrijeti nakon treće runde, a nastavio je", glasio je kratki Whiteov komentar koji je potom produžio na press konferenciji gdje je ipak stao u obranu mladog Rohskopfa:

"Ako ste u ovom sportu gotovi, onda ste gotovi. Apsolutno biste trebali imati mogućnost da odustanete. Lako je biti kritičar, ali kad stigneš ovdje, onda se suočiš s jednom novom razinom. Ako je ovaj dečko osjetio da mora odustati, tko smo mi da ga osuđujemo zbog toga? Imao je muda da se pojavi ovdje i prihvati meč u posljednji trenutak."

Spomenimo i da je Rohskopf u ovaj meč uskočio samo deset dana uoči UFC on ESPN 11 priredbe koja se u noći sa subote na nedjelju održala u Las Vegasu.

Ovu nesvakidašnju situaciju pogledajte OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 23:05