UFC

(VIDEO) Cormier: 'Ne pokušavam naći izliku, ali protiv Stipe to nisam bio ja! Želim svoj pojas natrag!'

 Jason Silva/AGIF/AFP
U četvrtak smo dobili kratak "preview", a u petak je izašao čitav intervju s bivšim UFC prvakom Danielom Cormierom. DC je s mnogim drugim UFC-ovim mega zvijezdama stigao u Las Vegas kako bi podržao veliki PPV event koji ovog vikenda predvode Adesanya i Romero.

Novinare je zanimalo je li dvoboj u teškoj kategoriji protiv Stipe Miočića jedina opcija za Cormiera, ili bi se ipak još jednom okušao i u kategoriji gdje je napravio najveće rezultate - poluteškoj?

"Vidite kako padam prema dolje na tim ljestvicama, pa vjerujem da znaju da se ne planiram više tamo boriti. Ne planiram se više spuštati u -93kg, ali ne znam. Zaista ne znam. Trenutačno se bavim svojim poslom, počeo sam trenirati i pokušavam ostati zdrav. Samo da sam zdrav. Želim biti u mogućnosti trenirati kao što mogu", objasnio je Cormier i u nastavku dio odgovornosti za posljednji poraz od Stipe i gubitak titule prebacio na ozljedu leđa i operativni zahvat koji je prošao prije tog dvoboja.

"Želim biti zdrav i biti u mogućnosti trenirati punom snagom. Uoči zadnjeg meča nisam neke stvari mogao odraditi kako treba. Khabib je imao istu operaciju i rekao mi je da ti treba godina dana da bi se vratio tamo gdje si bio. Ja se tek sada vraćam tamo", dodao je.

Nažalost, Stipe i dalje muku muči s ozljedom oka koju je zaradio upravo u meču s Cormierom. Za sada se ne zna kada bi se trebao vratiti u akciju, a DC se nada da će to biti "ranije nego kasnije".


"Razgovaram konstantno s UFC-om i imamo prilično jasan zajednički plan. Ali moram čekati što će prvak reći, ja tu ne određujem pravila. On je prvak i ja to poštujem. Poštujem jako Miočića, samo se nadam da će se to dogoditi ranije nego kasnije. Imamo ideju što bi trebali napraviti i mislim da će sve proći kako smo zamislili", smatra Cormier.

Govoreći o stvarima koje je mogao napraviti drugačije u tom revanšu, Cormier naglašava da ne može razmišljati o hipotetskim situacijama.

"Što bi bilo kad bi bilo, što bi bilo da sam ovo napravio?! To nema smisla, to je gubitak vremena. Blagoslovljen sam što sam imao jako puno pozitivnih trenutaka u ovom sportu i nadam se da ću imati još taj jedan. Nadam se da ću navući taj pojas oko glave. U trenutku sam svoje karijere kada se ne opterećujem drugima i onime što oni rade", odgovara bivši šampion.

Upitan je li Miočić jedina opcija s obzirom na njegove probleme sa zdravljem i činjenicu da nitko ne zna kada bi se UFC prvak mogao vratiti, DC odgovara da nije niti razmišljao o drugim protivnicima...

"Volio bih se boriti protiv Miočića. Volio bih se samo boriti protiv Miočića. Nisam niti razmišljao o tome, o drugim opcijama. U jedinstvenom sam položaju gdje se zapravo ne moram boriti. To je opasno jer se radi o ugodnom položaju pa se možeš previše opustiti, ali s druge strane je to i dobro jer znam da nešto činim samo ukoliko sam dovoljno motiviran. Samo se želim boriti protiv tog jednog tipa i vratiti pojas u svoje vlasništvo. To je to!", zaključio je Cormier.

Na kraju je još jednom pronašao izliku za poraz od Stipe i gubitak titule UFC prvaka u teškoj kategoriji...

"Odradio sam nekoliko tretmana, bio sam i na tretmanu matičnim stanicama. Samo pokušavam potpuno ozdraviti. Ne pokušavam naći izliku, Stipe se dobro borio i zasluženo je pobijedio. Ali ja nisam udarao nogama do deset dana prije meča, nisam uopće hrvao jer bi mi se leđa ukočila. Ako bih hrvao, nakon toga nisam mogao trenirati tri dana. Nisam mogao trenirati kako spada. Želio bih pokazati što zaista mogu nakon punog pripremnog kampa. Iako sam našao uspjeh u tom meču, nisam to bio ja!"

"Stipe je fantastičan MMA borac! Ako nisi na 100 posto svojim mogućnosti, on će te pobijediti. Ako neću biti na 100 posto prije iduće borbe, neću se s njim boriti. To si više neću priuštiti jer znam da mogu bolje od onoga", zaključuje Miočićev najveći rival.

Linker
19. travanj 2024 19:35