K1 i Boks

(VIDEO) Fenomenalni Terence Crawford završio Brooka u četvrtoj rundi

Crawford vs. Brook
 screenshot/YouTube
Nakon sporijeg ulaska u meč, Terence Crawford u furioznoj je četvrtoj rundi zaustavio Kela Brooka

Po mnogima najbolji boksač svijeta u ovom trenutku i dalje je nezaustavljiv, a svakim nastupom izgleda sve bolje i ubojitije. Terence "Bud" Crawford (37-0, 28 KO) svoju je kvalitetu još jednom potvrdio, ovog puta prekidom u četvrtoj rundi meča protiv Kela Brooka. I to nakon što je poslije tri runde sve izgledalo drugačije, odnosno kao da je u pitanju neizvjestan meč koji bi mogao potrajati do kraja 12. runde.

Zapravo, prve tri runde donijele su nizak tempo meča i nadmudrivanje te se činilo kako je Brook pročitao Crawfordov stil i da će kod favorita ovog meča biti potrebna promjena. Promjena se i dogodila već u četvrtoj rundi, no nikako drastična. Crawford je samo podigao tempo i volumen udaraca te je već to bilo dovoljno da nakon manje od jedne minute dođe do prvog brojanja. Sudac Tony Weeks dopustio je još uvijek uzdrmanom Britancu povratak u meč, no nije to dugo trajalo. Već iduća serija Crawforda navela je i Weeksa na pomisao kako nema smisla još jednom brojati i vratiti Brooka u meč. Bilo je jasno da je sve gotovo te da bi puštanje akcije moglo dovesti do gadnog nokauta.

Crawford je ovom izvedbom obranio WBO titulu velter kategorije te može gledati prema jednom od najvećih potencijalnih boksačkih mečeva u ovom trenutku, onom koji bi iduće godine odradio protiv vlasnika WBC i IBF titule, Erola Spencea Jr. Ovaj će prije toga imati zadatak idući mjesec savladati Dannyja Garciju, nakon čega bi se moglo krenuti u vjerojatno vrlo teške pregovora.

Terence Crawford inače ne skriva svoju ambiciju postati prvi apsolutni svjetski prvak dvije različite kategorije otkako postoje četiri elitne titule. Do sada je samo jedan boksač bio apsolutni prvak dvije različite kategorije, a to je Evander Holyfield, koji je 1988. poharao lakotešku, a dvije godine kasnije i tešku kategoriju. No, u to vrijeme postojale su tri elitne promocije. Prva kategorija koju je Crawford pokorio bila je super laka, nakon čega se podigao u velter, gdje je vrlo brzo došao do WBO titule, no ugovaranje mečeva za preostale ide mu puno teže nego što je mislio. Osim dvije titule koje su kod Spencea, nedostaje mu i WBA titula čiji je trenutni nositelj Manny Pacquiao.

Linker
19. travanj 2024 01:39