UFC

(VIDEO) Gaethje odbacio pojas na pod kaveza: 'Ne zanima me to, hoću onaj pravi!'

Tony Ferguson i Justin Gaethje
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Justin Gaethje novi je UFC-ov privremeni prvak lake kategorije, no taj pojas je nedugo nakon primanja ostavio na podu kaveza. Objasnio je to time što ga zanima samo onaj pravi, koji se nalazi u vlasništvu njegovog idućeg protivnika, Khabiba Nurmagomedova.

Justin Gaethje dobio je oko svog pasa UFC-ov pojas prvaka, no nedugo nakon što mu ga je Dana White stavio, on ga je skinuo i bacio na pod. Iako se pretpostavljalo što mu ta gesta znači, Joe Rogan je tražio obrazloženje.

"Zanima me samo pravi pojas", kratko je Gaethje objasnio svoj potez, da bi se onda osvrnuo na borbu koju je impresivno odradio:

"Znao sam da sam dobar, da sam pravi ubojica i da mogu ovo napraviti. Nema bolje droge od adrenalina, a on kola mojim venama. Sve je ovo plod rada, a radim za to otkako sam imao četiri godine. Nikad nisam gledao na ono što je bilo jučer, nego sam se samo pripremao za ono što mi slijedi."

Ovog puta vidjeli smo ga u jednom novom izdanju. Ponovno je fanovima pružio sjajnu borbu, no nije bezglavo išao u razmjene udaraca kao što je radio u nekim svojim ranijim mečevima, posebno u porazima koje je doživio od Eddieja Alvareza i Dustina Poiriera. Rekao je da su za tu promjenu zaslužne upravo te borbe.

"Imam trenera svjetske klase, ali morao sam izgubiti da bih se promijenio jer nisam htio popravljati nešto što nije slomljeno. Kad sam shvatio da primam previše udaraca, to sam sredio. A primao sam udarce jer me to zabavljalo. U obje borbe koje sam izgubio sam se fantastično zabavio, ali na ovom nivou to si više nisam smio dozvoliti", saznali smo zašto smo gledali jednog u borilištu nikad pametnijeg Gaethjea.

Kao privremenom prvaku, sad bi mu trebala uslijediti borba za onog pravog i to je ono što želi. Sredinom ili krajem ljeta, Khabib Nurmagomedov mogao bi biti spreman.

"Khabib je najbolji na svijetu, a ja od početka radim da bih došao do takvih izazova. Drago mi je što ću moći predstavljati SAD protiv onog najboljeg što Dagestan i Rusija imaju. U ovom trenutku nema drugog izazova i druge borbe za mene", zaključio je.

Gaethje je ovu borbu prihvatio kao zamjenski borac koji nije imao puno toga za izgubiti. Na kraju je dobio maksimalno što je mogao, pobjedu, poštovanje fanova te situaciju gdje će mu iduća borba biti ona za jednog jedinog i pravog prvaka.

Linker
23. travanj 2024 15:31