K1 i Boks

(VIDEO) Je li ovo najlošiji boksač koji je ikad ušao u ring? Pogledajte prvi meč Jakea Paula!

Jake Paul vs. An Eson Gib
 screenshot/YouTube
Pogledajte kako je izgledao ovogodišnji profesionalni boksački debi Jakea Paula

Među profesionalnim boksačima, tj. onima koji su licencirani kao takvi te su ušli u ring i upisali profesionalni nastup, uistinu ima svakakvih boksača. Od onih koji u pedesetak mečeva imaju pobjeda za nabrojati na prst jedne ruke, do onih koji su ulazili desetak puta, bez da su ikad dočekali gong za kraj prve runde. Puno je tu onih zalutalih i nemoguće je odabrati najgoreg. Ali, kad je u pitanju boks na visokoj razini, odnosno produkcijski velike priredbe organizirane od strane velikih medijskih kuća ili promotorskih agencija, teško ćete pronaći boksača koji je tamo više zalutao nego što je to Ali Loui Al-Fakhri, poznatiji kao Ali Eson Gib ili pod svojim YouTube imenom AnEsonGib.

Riječ je o 24-godišnjem Britancu kojeg na YouTube platformi prati dva milijuna ljudi, a kanal mu se bavio FIFA računalnom igrom. Sve dok nije odlučio postati boksač. Iskoristio je tu priliku nakon meča svog prijatelja KSI-ja protiv Logana Paula pa je nekom logikom prozivanja njegov protivnik postao Loganov brat Jake.

Meč je održan u siječnju ove godine, na programu velike DAZN-ove priredbe u Miamiju. Bio je to susret dvojca bez ikakvog ranijeg iskustva u ringu, a viđena je jedna apsolutna dominacija Amerikanca. Paul je od prve sekunde pokazao da je ipak nešto naučio, dok se kod Giba odmah vidjelo kako je tamo jednostavno zalutao. Od samog kretanja, preko načina udaranja do ulaska u razmjene, nevjerojatno je da je netko takav nastupio na DAZN platformi. Paul ga je vrlo jednostavno dva puta u prvoj rundi poslao na pod, a nakon trećeg slučaja je uskočio sudac i prekinuo meč, s ciljem da Britanac ne završi slično kako što je deset mjeseci kasnije protiv Paula završio momak sličnog seta vještina, ali ipak sportske pozadine, Nate Robinson. Uostalom, meč možete pogledati odmah ispod odlomka.

Ne znamo je li tu bila riječ o nekoj okladi, no AnEsonGib je nakon meča prestao objavljivati sadržaj kojim se proslavio. No, zato je objavio video u kojem je pokušao objasniti zašto je izgubio. Mnogi su smatrali da bi mu bolje bilo da to nije napravio, no zapravo se nastavilo još gore. Gib je višestruko smanjio broj objava, ali sve koje su tu imaju veze s boksom. I isto tako ugovaranjem njegovog idućeg meča. Protivnik bi mu trebao biti izvjesni "Dej". Iskreno, ne znamo tko je to, možemo samo pretpostaviti još netko s YouTubea, ali teško da je zaslužio dodatno istraživanje. Dovoljan je cirkus što se čini da će taj meč vjerojatno dogoditi i još jednom po profesionalnim pravilima. Tko zna, do onda možda ovaj mladić nešto i nauči.

Ako vas zanima i kako je Paul izgledao protiv Robinsona, a to još niste pogledati, taj cijeli meč se nalazi na njegovom YouTube kanalu.

Linker
19. travanj 2024 07:39