K1 i Boks

(VIDEO) Još dva dana do novog meča Kownackog: 'Cilj je držati formu, prilika za titulu će doći'

Adam Kownacki
 screenshot/Youtube
Možda i najzanimljiviji boksački meč ovog vikenda održat će se u Barclays Centru u Brooklynu, gdje će poljski teškaš Adam Kownacki pokušati dodati Roberta Heleniusa na popis imena koja je savladao na svom putu prema svjetskom tronu.

Možda bi bilo nepravedno nazvati 30-godišnjeg Adama Kownackog (20-0, 15 KO) najbolje skrivanom tajnom svjetskog boksa, budući da se ipak nalazi u vrhu gotovo svih svjetskih ljestvica teške kategorije, no to nije daleko od istine. 11. teškaš svijeta prema Boxrecu svoj je dosadašnji put gradio većinom izvan velikih priredbi, ali je došao do pozicije gdje je vjerojatno prvo ime odmah iza elite jer je isto tako savladavao poznata i ugledna imena. Automatski vođeno time možemo zaključiti kako je onim pravim boksačkim statusom ispred Filipa Hrgovića, Daniela Duboisa, Joea Joycea i ostatka koji svakako iza sebe ima više medijske pažnje.

Nakon što je u svom posljednjem meču savladao Chrisa Arreolu, usput srušivši rekord za najviše pogođenih značajnih udaraca u jednom meču teške kategorije, novi ispit za njega predstavlja Robert Helenius. 36-godišnji boksač iz Finske nalazi se na 33. mjestu Boxrecove ljestvice te je vlasnik omjera 29-3. No, u većim mečevima svoje dosadašnje karijere nije napravio ništa značajnije, tako da ne treba čuditi što Poljak ulazi u okršaj kao veliki favorit. No, je li to uopće meč kakav je trebalo organizirati nekome njegovog statusa? On smatra da jednostavno drugog izbora nema.

"Shvatio sam kakva je politika u boksu i znam kako ću dobiti svoju priliku. Naučio sam da trebam konstantno biti u formi te da moram biti spreman odgovoriti na poziv kad se on pojavi. Prošle godine nisam bio spreman za meč protiv Joshue kad je došla ponuda i nisam ga mogao prihvatiti", prokomentirao je Kownacki priliku koju prošle godine nije prihvatio. To je naravno napravio Andy Ruiz te na kraju istu iskoristio.

Tako se protiv Heleniusa nada što bržem završetku, kojim bi potvrdio svoju kvalitetu, ali bi se isto tako mogao posvetiti daljnjem treningu i čekanju priliku. Posebno nakon napornih 12 rundi kakve je u kolovozu prošle godine odradio protiv Arreole.

"Ušao sam u ovu godinu s ciljem da postanem svjetski prvak. Samo se nadam se da će mi se pružiti ta prilika. Za ovaj meč se nadam kako ću se odmah baciti na posao i završiti sve u ranijim rundama. Imam puno sparinga iza sebe i spreman sam za više, no nadam se da neće biti potrebno", najavio je.

Meč je u organizacija PBC on FOX-a, a službeno najavu možete pogledati ispod teksta.

Linker
25. travanj 2024 14:09