K1 i Boks

(VIDEO) Nokaut dana: Amerikanac koji je savladao Miluna brutalno nokautiran u četvrtfinalu

Jalolov vs. Torrez
 screenshot/AIBA
Fenomenalan nokaut dogodio se u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u boksu, koje se održava u ruskom Jekaterinburgu. Njegov autor je jedan od favorita superteškaškog turnira, Bakhodir Jalolov iz Uzbekistana, a žrtva je mladi Richard Torres, Amerikanac koji je dan ranije iz turnira izbacio Marka Miluna.

25-godišnji Jalovov dvostruki je prvak Azije i brončani sa Svjetskog prvenstva 2015. godine. U Jekaterinburg je došao kao jedan od favorita te je postavljen za drugog nositelja. Njegov potencijalni protivnik u četvrtfinalu bio je naš Marko Milun, no on je eliminiran kolo ranije od Richarda Torreza. Tako je na meč s Jalolovim došao 20-godišnji Amerikanac, kojem je ovo prvo veliko globalno natjecanje. I na gadan način je Torrez platio danak neiskustvu.

Amerikanac je već protiv Miluna pokazao kako voli otvorenu borbu i kako je njegov boks nešto vrlo drago fanovima. Protiv hrvatskog boksača je pokazao i kako zna primiti udarac te kvalitetno kontrirati. Tako ga je uostalom i savladao. No, protiv opakog Uzbekistanca mu ta kvaliteta nije bila na potrebnoj razini. Odvijala se posljednja minuta prve runde kad je Torrez previše otvoreno ušao u razmjenu ostavivši otvorenu bradu, a iskusni boksač poput Jalolova je to iskoristio. Na koji način, možete vidjeti u videu koji je spomenuti boksač podijelio na svom Instagramu.

Cijeli meč (posljednji po rasporedu), kao preostale mečeve jučer održane u ringu B, možete pogledati u videu ispod teksta. Inače, cijelo prvenstvo se prenosi putem Youtube kanala AIBA-e. Jalolova u polufinalu čeka Britanac Frazer Clarke koji je eliminirao veliku rusku nadu, Maksima Babanima. U drugom polufinalu superteške kategorije borit će se prvi favorit, Kamshybek Kunkabayev iz Kazahstana i Justin Huni iz Australije.

Linker
23. travanj 2024 08:32