UFC

(VIDEO) Pogledajte gdje je i čim se danas bavi bivši dvostruki UFC prvak teške kategorije

Tim Sylvia
 screenshot/Youtube
UFC nam donosi priču o bivšem dvostrukom prvaku teške kategorije, Timu Sylviji. Pogledajte kako je izgledao put kroz njegovu karijeru, što je rekao o korištenju steroida zbog čega mu je titula prvi put oduzeta te zašto se odlučio na to. Osim toga, Sylvia objašnjava čime se bavi danas, kad već dugo godina nije blizu borilačkog sporta. Ovo je još jedna sjajna priča iz "Where Are They Now" serijala.

Tim Sylvia dva puta bio je UFC prvak teške kategorije. Prvi put to je postao u veljači 2003. godine, savladavši Ricca Rodrigueza, a titulu je jednom uspješno obranio prije nego mu je oduzeta zbog pada na doping testu. Sylvia je koristio steroide, a u ovom videu je priznao zašto se na to odlučio. Rekao je kako nije htio biti veći, snažniji ili mišićaviji, nego da je jednostavno htio izgledati bolje.

Vratio se nakon toga s dva poraza u borbi za titulu, s tim da se jednim radilo o privremenoj. Jedan od tih poraza nanio mu je Andrei Arlovski, kojeg je nakon toga dva puta pobjeđivao, tako i po drugi put osvojivši titulu. Njihova trilogija jedna je od najvećih u povijesti najveće svjetske MMA promocije. Svoju drugu titulu izgubio je 2007. godine porazom od Randyja Couturea, a nedugo nakon toga odradio je svoju posljednju UFC borbu, u kojoj je za privremenu titulu poražen od Antonio Rodriga Nogueire. U to vrijeme već je polako gubio interes za borbama, a karijeru je u potpunosti završio kad mu se rodio sin. Izjavio je kako je tim putem izgubio onaj "killer instinct" koji je imao kroz cijelu karijeru.

Borilačku karijeru Sylvia je završio s 31 pobjedom i deset poraza, dok je kao UFC borac upisao devet pobjeda i četiri poraza. Titulu je osvajao dva puta, uspješno ju je obranio tri puta, a još tri puta je poražen kao izazivač. Nakon UFC-a borio se u raznim promocijama, među kojima vrijedi istaknuti Affliction i ONE Championship. U Afflictionu je svoju najpoznatiju borbu odradio protiv Fedora Emelianenka, kad je poražen gušenjem nakon samo pola minuta borbe.

Sylvia se danas baci lovom te na taj način dolazi i do većine hrane za sebe. Posjeduje svoju farmu u Iowi te također i vlastitu emisiju o lovu imena "Hit Squad Outdoors with Tim Sylvia". Pored svega toga ima i redovan posao kao projektni menadžer poduzeća za postavljanje krovova. Sve o tome i o cijeloj karijeri, uz inserte iz njegovih najboljih borbi, možete pogledati sami u videu ispod teksta.

Linker
20. travanj 2024 08:24