Ostalo

(VIDEO) Pogledajte povijesni meč: UFC objavio snimku posljednjeg okršaja Fedora i Minotaura!

Fedor Emelianenko i Antonio Rodrigo Nogueira
 Screenshot (YouTube, UFC)
Još jedan vrhunski poklon osvanuo je na službenom UFC-ovom YouTube kanalu, a isti će nas podsjetiti na zlatne dane legendarnog japanskog Pridea!

UFC u posljednje vrijeme često zna izvlačiti bisere iz prošlosti, a ovoga puta na red je došao susret dviju istinskih legendi MMA sporta - Fedora Emelianenka i Antonija Rodriga Nogueire!

Video koji se pojavio na UFC-ovom kanalu podsjetit će nas treći dvoboj ruskog i brazilskog velikana, odnosno meč koji se održao 31. prosinca 2004. godine na Pride Shockwave priredbi u Saitama Super Areni.

Fedor-Minotauro jedna je od najvećih trilogija u povijesti MMA-a, a zajednička priča ove dvije ikone krenula je s Prideom 25 i 16. ožujka 2003. godine kada je Emelianenko u Yokohami slavnom Brazilcu preoteo titulu i postao tek drugi teškaški prvak u povijesti legendarne promocije.

Na njihov novi susret čekalo se do 15. kolovoza 2004. godine kada su obojica dogurali do finala tada održanog teškaškog Grand Prixa. Ranije te večeri Fedor je polugom na ruci svladao srebrnog judo olimpijca Naoyu Ogawu, dok je Minotauro odlukom sudca prešao preko Sergeija Kharitonova.

Nažalost, veliko finale prekinuto je nakon točno tri minute i 52 sekunde zbog posjekotine koju je Fedoru uzrokovao slučajni sudar glavama. S obzirom na to da nismo dobili pobjednika (no contest) krajem iste godine dogovoren je novi susret u kojem je nagrada bila ista - Grand Prix titula, ali i pojas prvaka u teškoj kategoriji.

I tu smo došli do meča na koji nas je sada podsjetio UFC, a da vam previše toga ne otkrivamo najbolje da sami pogledate kako se odvio taj okršaj:

Linker
21. travanj 2024 13:19