Regija

(VIDEO) Pogledajte trening koji je od Miočića stvorio možda i najspremnijeg teškaša današnjice!

Stipe Miočić
 Screenshot (YouTube, UFC)
Stipe i njegov trener otkrili su kako izgleda program posebno prilagođen aktualnom UFC-ovom prvaku

Kada je skinuo majicu pred vaganje za u kolovozu održani UFC 252 event, Stipe Miočić mnoge je impresionirao svojim izgledom.

Nizali su se tada društvenim mrežama komentari boraca i navijača koji su zaključili kako je aktualni prvak vrhunski pripremljen za svoj posljednji meč s Danielom Cormierom. A da sve nije bilo samo u izgledu, Stipe je pokazao i dan kasnije kada je nakon 25 minuta borbe porazio DC-ja i u Las Vegasu obranio teškaški naslov.

Nakon jedne od najvećih i najbitnijih pobjeda u Miočićevoj karijeri mnogi su dio zasluga pripisali i Bobbyju Kalealu, treneru zaduženom za Stipinu snagu i kondiciju.

Prema pisanjima Men's Healtha, Kaleal je za 'najopakijeg čovjeka na svijetu' stvorio program za cijelo tijelo fokusiran na to da Stipe spreman dočeka borbu, a sve je osmišljeno i tako da se što je više moguće umanji rizik od ozljeda.

"Kod ovakvih je vježbi sve u treniranju izdržljivosti, ali i stabilnosti te snage, odnosno jačanja slabih točaka u mom tijelu. Potrebno vam je samo nekakvih 35 minuta, ali u tom periodu uspijemo sve pokriti. Pogodimo svaki kut. Da, ovo mi je definitivno pomoglo u karijeri", objašnjava Miočić.

Aktualni teškaški prvak zadovoljan je time kako se ovaj program odrazio na njega kao borca i sportaša, a ovom prigodom imao je i jedan zlata vrijedan savjet za sve one koji žele poraditi na sebi.

"Nemojte nikada dopustiti da vas trening frustrira. Samo svakoga dana pokušajte postati za jedan posto bolji. Tako ja razmišljam. Pronađite svoj tempo, a onda, kada isti svladate, podignite to na jednu višu razinu. Uzmite si vremena i uživajte", poručuje Stipe.

A kako u praksi izgleda trening najboljeg teškaša u povijesti UFC-a provjerite u nastavku članka.

Linker
15. travanj 2024 04:13