UFC

(VIDEO) Prije točno sedam godina Chris Weidman šokirao je svijet MMA sporta

Chris Weidman vs. Anderson Silva
 screenshot
U noći sa 6. na 7. srpnja 2013. godine, Chris Weidman nokautirao je Andersona Silvu

UFC 162 priredba donijela je glavnu borbu koju fanovi MMA-a nikad neće zaboraviti. Dogodilo se veliko iznenađenje, šok za fanove i trenutak kojim je završena jedna faza MMA povijesti. Chris Weidman nokautirao je u to vrijeme najdominantnijeg, najatraktivnijeg i vjerojatno najpopularnijeg MMA prvaka na svijetu, Andersona "Spidera" Silvu.

Tog ljetnog dana u Las Vegasu, Silva je ušao u svoju 11. obranu titule prvaka srednje kategorije, a od dolaska u UFC bio je na nevjerojatnih 16 pobjeda u nizu. Imao je protiv sebe neporaženog borca, bivšeg All American hrvača, ali nitko nije vjerovao da je Chris Weidman dovoljno sazrio i skupio iskustva da bi baš on postao borac koji će prekinuti vladavinu sjajnog Brazilca. No, upravo to se dogodilo.

Weidman je već u prvoj rundi pokazao kako nije došao biti još jedno ime na listi Silvinih obrana titule te je na nogama podosta izjednačenu rundu osigurao upisavši jedno rušenje. Silvu to nije zabrinulo. Zapravo, u drugu rundu ušao je još opušteniji i to ga koštalo. Weidman ga je tijekom boksačkog ispitivanja snaga pogodio jednim udarcem, nakon kojeg je on pokušao odglumiti da je uzdrman. Nastavio je eskivirati udarce s rukama dolje, no jedna neočekivana kombinacija Weidmana bila je nešto na što nije bio spreman. Naime, nakon promašenog desnog krošea, Weidman je potpuno iznenađujuće povukao desni direkt, kojim je tek malo pogodio Silvu, ali dovoljno da otvori prostor za tadad potpuno slobodnu lijevu ruku, koja je nakon toga imala otvoreni put te je sjela točno na bradu. Veliki Brazilac završio je na podu, a još par udaraca završilo je borbu.

Time je srušena najveća UFC vladavina do tog trenutka te je tek Demetrious Johnson pet godina kasnije uspio više puta u nizu obraniti UFC titulu. Mi ćemo se prisjetiti borbe kroz sjajan video UFC-a, u kojem su prikazani najbolji trenuci, ali i to kako je borbu vidio prvak poluteške kategorije, Jon Jones.

Linker
09. travanj 2024 09:26