UFC

(VIDEO) Prisjetimo se kako je Stipe jedva preživio furiozan DC-jev početak, a onda pronašao jetru

Cormier vs. Miočić 2
 screenshot/YouTube
Pogledajte borbu koja je obilježila 2019. godinu, revanš između Stipe Miočića i Daniela Cormiera

13 mjeseci čekao je Stipe Miočić priliku za povratak pojasa UFC-ove teške kategorije u svoje vlasništvo. Kad ju je napokon dočekao i kad je krenula borba koju je cijela naša regija pratila na iglama, to nije izgledalo najbolje. Nakon početnog ispitivanja snaga, tijekom kojeg je Miočić pazio da ne skrati distancu, odnosno da ne napravi pogrešku kao u prvoj borbi protiv DC-ja, sredinom runde prvak je prepoznao priliku za uhvatiti nogu, a onda je Miočića podigao, ponio nekoliko sekundi do sredine kaveza te ga bacio na pod i završio na njemu. Bile su to teške dvije i pol minute za sve navijače Stipe Miočića, budući da se činilo da prekid borbe nije daleko. No, izdržao je Miočić do kraja runde. Dobio je najviše batina u cijeloj karijeri, tijekom koje je ranije doživio tri poraza, ali je izdržao.

Druga runda bila je malo bolja za Miočića, no i u njoj je Cormier djelovao bolje i konkretnije. Nije bio dominantan, ali pogađao je više. Posebno je dobar bio u klinču te se nakon deset minuta činilo kako Stipu Miočića čeka težak nastavak borbe. Posebno jer su mnogi smatrali da je Cormier prvu rundu uzeo rezultatom 10:8 (što na kraju ipak nije bio slučaj). No, onda je krenulo buđenje.

U trećoj rundi počinje se primječivati Cormierov umor te više nije tako lako dolazio do kraće distance. U takvom slijedu događaja bilo je čudno što ne ide na hrvanje, no kako je prve dvije runde više pogađao i na nogama, osjećao se dovoljno opušteno i komforno da s time nastavi. Ipak, kako se bližio kraj treće dionice, vidjelo se da Miočić hvata ritam. Neizvjesna dionica svakako je vratila Miočića, u tom trenutku bivšeg prvaka, u igru.

Odmah od početka četvrte runde Miočić je izgledao svježije, no ključni trenutak dogodio se nakon jedne minute i 54 sekunde. Prvi put je tada Stipina lijeva šaka završila na Cormierovoj jetri te je time zapravo samo krenula serija tih udaraca koji su malo po malo trošili Cormiera. Sve je češće Miočić pogađao taj udarac i vidjelo se kako isti itekako djeluje te stvara ozbiljnu štetu. Nije DC više pravilno odgovarao, a nakon možda i najboljeg pogotka u jetru, koji je došao na ulasku u posljednju minutu runde, povezan je i jedan udarac u bradu. Cormier se zaljuljao u koljenima, Miočić je napao još žešće te završio borbu, nakon čega je zaplesao i vratio oko svog pasa pojas koji mu je toliko nedostajao.

15. kolovoza, 363 dana nakon ove borbe, njih dvojica susrest će se po treći put. Prije toga, pogledajte još jednom ovu povijesnu borbu.

Linker
18. travanj 2024 13:04