UFC

(VIDEO) Prisjetimo se spektakularnog rata koji su nam priuštili Costa i Romero

Paulo Costa vs. Yoel Romero
 screenshot/YouTube
Paulo Costa i Yoel Romero sve su oduševili svojom borbom održanom u kolovozu prošle godine

UFC 241 priredbu, održanu 17. kolovoza prošle godine, svi ćemo još dugo vremena pamtiti. Ipak smo tada svjedočili velikom povratku Stipe Miočića, osveti poraza protiv Daniela Cormiera i pobjedničkom plesu. Većina nas tu je noć bila budna, ali posebno su se usrećili oni koji su odlučili popratiti cijeli glavni program ili barem njegove tri "glavnije" borbe. Jer, jedna od njih donijela je okršaj Yoela Romera i Paula Coste.

Rijetko koji MMA fan može se prisjetiti borbe gdje su dva snažna udarača tako otvoreno pogađala jedan drugog, gdje su izmjenjivali napad na napad, ali da su i dalje ostajali na nogama. Bila je to borba bez kalkulacija, s dva borca koji su bili uvjereni da mogu proći kroz udarce onog drugog te doći do pobjede nokautom. Obojica su bili u pravu, ali tek po pitanju prvonavedenog. Ono što su u toj borbi izdržali Costa i Romero je nevjerojatno i sjajno se toga prisjetiti, posebno pred ono što za Costu slijedi već idućeg vikenda.

Ova spektakularna borba, po većini medija najbolja u cijeloj 2019. godini, donijela je pobjedu Coste podijeljenom odlukom sudaca. Romero je smatrao da je napravio dovoljno, a svojevrsna poetska pravda za one koji dijele to mišljenje je to što je on prije Coste dobio priliku napasti Israela Adesanyu. Romero titulu nije uspio osvojiti, a idućeg vikenda to će pokušati napraviti Costa. No, za razliku od Kubanca, koji je kalkulirao, Brazilac najavljuje kako će Adesanyi priuštiti agresivnost još i veću nego u ovoj borbi koju možete pogledati ispod teksta. Ako je to ikako moguće...

Linker
24. travanj 2024 01:54