Regija

(VIDEO) Roberto Soldić bi najveći meč svoje karijere mogao odraditi u pulskoj Areni!

Roberto Soldić, pulska Arena
 Danijel Bartolic / CROPIX, KSW
"S tom bih borbom mogao napuniti stadion, možda iduće godine to zaista i bude u igri..."

KSW-ov čelnik Martin Lewandowski na svom je Instagramu ugostio Roberta Soldića i u razgovoru dugom 40 minuta s hrvatskim borcem prošao brojne zanimljive teme. U jednom trenutku pričalo se i o novoj KSW-ovoj priredbi na hrvatskom tlu, a Lewandowski je otkrio kako postoji ideja da se Roberto bori u pulskoj Areni.

No, krenimo redom...

Martin i Roberto druženje su započeli razgovorom o KSW-u 56, odnosno 'RoboCopovoj' velikoj pobjedi koju je na jedan vrlo impresivan način ostvario protiv poljske legende Michala Materle.

"Nisam skidao puno kilograma pa sam bio pun energije. Bio sam svjež i naučio sam iz prijašnjih pogrešaka. Iz zadnje sam borbe izvukao i puno iskustva te smatram da me prema naprijed mogu pogurati samo velika imena", u startu je rekao Soldić da bi potom i biranim riječima progovorio o Materli.

"Jako ga poštujem. On je veliko ime i jedno takvo mi treba da budem što motiviraniji."

Lewandowski se zatim nadovezao izjavivši kako je iz njegove perspektive to bila "vrlo tužna borba".

"Bilo teško gledati lika koji je s nama izgradio ovu organizaciju. Bilo je to za mene jako čudno", rekao je KSW-ov čelnik.

Riječ je onda ponovno preuzeo Roberto:

"Stoga i nisam uživao u ovoj borbi. Samo sam se došao boriti jer sam bio 14 mjeseci bez borbe, a trebao mi je novi nastup. Ovo je za mene samo sport. Što god da se dogodi, znam da sam u ponedjeljak opet u dvorani. Pobjeda ili poraz, nije bitno jer ja sam borac. Nisam uživao. Samo sam odradio posao kojim se bavim."

"Ne misliš li da bi se mogao pretrenirati?" - glasilo je iduće pitanje Lewandowskog.

"Ne, ovo je moj život. Treniram svaki dan. Ne znam što bih drugo radio."

"Da nisi borac, čime bi se bavio?"

"Ja sam borac i ne vidim trenutno ništa drugo. No, možda se jednog dana nađem u ulozi trenera", odgovorio je Soldić.

Roberto je u istom razgovoru otkrio i da se u srednjoj kategoriji osjećao odlično.

"Mislim da sam bio malo snažniji jer nisam skidao puno kilograma. Dobro sam spavao, mogao sam jesti ugljikohidrate, ali i piti vode. U četvrtak sam popio tri litre, a to nije moguće kada nastupam u velteru."

"Želiš li onda ostati u srednjoj ili kombinirati tu i velter kategoriju?"

"Vidjet ćemo što slijedi. Vidjet ću sa svojim timom. Možda sam zbog raspona ruku premalen za srednju kategoriju, ali vjerujem u sebe. Skidanje kilograma je bilo dobro. Radilo se o samo pet kilograma. Dobro sam se hranio i spavao. Bio sam svjež."

Lewandowski je potom otkrio kako u velter kategoriji postoji nekoliko opcija među kojima i Andrzej Grzebyk, nekadašnji prvak FEN promocije u velter i srednjoj kategoriji. Grzebyk je za KSW debitirao pobjedom nad Tomaszom Jakubiecom, a prošlog je vikenda nastupio na istom eventu kao i Soldić, ali je borbu protiv Mariusa Žaromskisa izgubio nakon što je već u prvoj rundi ozlijedio nogu.

"Želim mu brz oporavak, velik je to borac. Tužno je to što mu se dogodilo, ali ovo je MMA i takve se stvari događaju", poručio je Roberto Grzebyku.

Paul Daley se isto dugo spominje, a njegovo ime nije izostalo ni ovoga puta. Lewandowski je rekao kako je on već dosta truda uložio oko te priče, ali i da je Paul "već počeo povlačiti neke poteze". Potom se došlo i na temu Mameda Khalidova, aktualnog prvaka u srednjoj kategoriji.

"Što misliš, jesi li spreman za njega?"

"Vi recite i ja ću se boriti. Imam puno poštovanja za tog čovjeka. Čim sam potpisao za KSW, rekao sam Ivanu: 'Vidi, Mamed je gledao moj meč.' To je poput ostvarenja snova. Ako mi vi i menadžer kažete da se borim, ja ću se boriti. Spreman sam i to bi bila velika borba. Sviđa mi se, a svidjelo bi se i fanovima", odgovorio je Roberto.

Potom je riječ ponovno preuzeo Lewandowski.

"S tom bih borbom, tobom i Mamedom, mogao napuniti stadion. Možda iduće godine u igri i zaista bude stadion, ali ne u Poljskoj, već u tvojoj zemlji. Razmišljamo o Puli. Radit ću na tome i možda se borba dogodi na stadionu. Vrijeme mora biti dobro", otkrio je KSW-ov čelnik.

Soldić je na to samo dodao da je već od svog menadžera Ivana Dijakovića čuo da se radi o pulskoj Areni.

Cijeli razgovor Soldića i Lewandowskog pogledajte u nastavku članka.

Linker
20. travanj 2024 04:57