Ostalo

(VIDEO) Šest milijuna dolara spremno za pobjednike sutrašnjih PFL finala

 Profesional Fighters League
Profesional Fighters League promocija odabrala je posljednji dan ove godine za priredbu na kojoj će se održati finalne borbe turnira druge sezone. 12 boraca i borkinja ući će u kavez s nadom da će iz njega izaći kao novi vlasnici iznosa od milijun dolara.

Nakon naporne sezone, u kojoj je većina boraca odradila četiri borbe između lipnja i listopada te nakon doping drame zbog koje je jedan finalist ostao bez svog nastupa, sve je spremno za PFL finale. Madison Square Garden sutra će ugostiti posljednju veliku MMA priredbu u 2019. godini.

Malo koga je iznenadilo kako je PFL za glavnu borbu priredbe odabrao finale ženske lake kategorije. Kaylu Harrison doveli su kao zaštitno lice kompanije te su dvostruku zlatnu olimpijku konstantno gurali u prvi plan priredbi na kojima je nastupala. Do milijuna dolara pokušat će doći preko Larisse Pacheco, borkinje koju je tijekom sezone već savladala. No, Pacheco je već napravila iznenađenje kad je već gotovo rezervirano mjesto u finalu uzela Sari Kaufman. Tako će pokušati napraviti iznenađenje i u finalu, gdje već svi Harrison vide kao sigurno šampionku.

Ostatak programa najavit ćemo redom kako će se borbe održavati. Nakon što uvodnu borbu odrade Brendan Loughnane, koji će već osigurao svoje mjesto u trećoj sezoni, i njegov protiv David Valente, prvog pobjednika dobit će poluteška kategorije. Emiliano Sordi do sada je izgledao senzacionalno, no hoće li ovaj nokauter uspjeti na isti način odraditi borbu protiv čvrstog i taktički potkovanog Jordana Johnsona? Vrlo zanimljiv sudar stilova otvorit će program finalnih borbi.

Nakon njih u kavez će najuvjerljiviji PFL-ov borac, Lance Palmer. Prvak perolake kategorije nastavio je gdje je stao nakon što je prošle sezone već uzeo milijun. Sad ga u finalu čeka Alex Gilpin koji je uskočio nakon doping pada Daniela Pinede. Laka kategorija također donosi jednu obranu prošlogodišnje titule. Natan Schulte pokušat će do svog drugog milijuna doći preko Loika Radzahabova.

Teška kategorija donosi ogled hrvača od kojeg se ne očekuje puno akcije, no možda Ali Isaev i Jared Rosholt iznenade publiku i analitičare te na pravi način zagriju publiku za borbu od koje se najviše očekuje. Riječ je o sudaru u finalu veltera između Raya Coopera III i Davida Michauda. Cooper je neugodno iznenadio svoje fanove porazom u prošlogodišnjem finalu i vjeruje kako će u drugom pokušaju dolaska do milijuna dolara biti uspješniji. Ovo bi i iduće godine trebala biti najzanimljivija kategorije budući da u nju dolazi najveće PFL-ovo pojačanje, Rory MacDonald.

Iako smo ovo najavili kao posljednju veliku priredbu u 2019. godini, ona je takva samo za publiku u SAD-u i nekim država sličnih vremenskih zona. Prema našem vremenu ona će se održati u noći s 31. prosinca na 1. siječnja, tako da je zapravo u pitanju prva velika priredba u 2020. godini. Kako god bilo, MMA fanovi će na prijelazu u novu godinu imati kvalitetan materijal za popratiti. Na kraju još vrijedi spomenuti kako poraženi finalisti mogu žaliti za milijunom dolara, no neće niti oni kući praznih ruku. Poraz u finalu donosi nagradu od 200 tisuća dolara.

Linker
20. travanj 2024 07:01