Regija

(VIDEO) Srpski borac Rade Opačić atraktivno nokautirao ikonu legendarnih K-1 turnira

Zimmerman vs. Opačić
 screenshot/YouTube
Impresivnu pobjedu nokautom upisao je srpski kickboksač Rade Opačić na priredbi ONE Championshipa

Teško je bolju prezentaciju u borilištu ONE Championship promocije mogao imati 23-godišnji srpski kickboksač Rade Opačić. On je prije par tjedana dobio poziv okušati se protiv ikone svog sporta, Errola Zimmermana, taj je poziv bez puno razmišljanja prihvatio, a onda otputovao u Singapur na ONE Championship: Big Bang II priredbu, pokazati što zna i može. A to je jako puno.

Mladi talentirani dvometraš već je u prvoj rundi pametno odradio posao. Zimmerman je žestoko otvorio, a a Rade nije odmah prihvatio poziv na otvoreni okršaj. Strpljivo je čekao do sredine runde, kad je veteran morao malo usporiti. Odmah nakon toga je Opačić pokazao koliko dobro može pogoditi prednjom rukom i prednjim "middle kickom", čime je naveo Nizozemca da čuva lice. To je iskoristio za seriju sjajnih udaraca u tijelo, kojima je Opačić Zimmermana polako trošio, stvarajući značajnu štetu.

U drugu rundu Opačić kreće sjajno kontrolirajući distancu, a na Zimmermanu se već vidio umor. Sve je bolje Opačić kombinirao, a onda je nakon 75 sekundi druge dionice pogodio udarac kojim je završio borbu. Predosjetio je kretanje Zimmermana, a onda ga je pogodio lijevim kružnim udarcem petom u lice, tzv. "spinning heel kickom". Zimmerman je odmah završio na podu. Pokušao se ustati nakon brojanja suca, ali ovaj je procijenio da nije sposoban nastaviti borbu.

Da bismo zaključili koliko je ovo velika pobjeda Rade Opačića, dovoljno je baciti oko na biografiju 34-godišnjeg Zimmermana. Svojevremeno je kao mladi supertalent završio na onim legendarnim K-1 turnirima u Japanu. Prvi put je na Grand Prix finalu nastupio 2008. godine, na jednom od najboljih i najpoznatijih turnira. Izbacio je prvobitno Ewertona Teixeiru, da bi onda doživio poraz od Badra Harija. Na finalni turnir odlazio je i iduće dvije godine, no tada je ispadao u četvrtfinalu.

Nakon K-1 vremena, Zimmerman je nastupao u It's Showtimeu, Gloryju i Enfusionu, a popis imena kakve je u karijeri savladao je impresivan. Pobjeđivao je trenutno najboljeg svjetskog teškaša Rica Verhoevena, kao i Stefana Leku, Catalina Morosanua, Jeromea Le Bannera, Hesdyja Gergesa i Andersona Silvu. Iako je Zimmerman posljednjih godina daleko od najbolje forme, ovo je svakako rezultat za Opačića koji će odjeknuti u svijetu kickboxinga.

Linker
17. travanj 2024 05:29