Ostalo

(VIDEO) SUG 19: Ishii poražen u meču za titulu, Cerrone savladao Dos Anjosa dva puta u jednoj večeri

Mason Fowler vs. Satoshi Ishii
 screenshot
Satoshi Ishii nije uspio postati prvak Submission Underground grappling promocije

U najavi glavnog meča 19. priredbe njegove Submission Underground promocije, Chael Sonnen se upitao zašto judo nikad nije dobio pravu priliku na grappling natjecanjima, odnosno zašto judo boraca nema u vrhu istih. Odgovor na to odlučio je pronaći angažiranjem jednog od najboljih judoka na svijetu. Odabrao je Satoshija Ishiija, zlatnog olimpijca iz Pekinga 2008. godine. Ponudio mu je nastup i to odmah protiv jednog od najboljih na svijetu, Masona Fowlera. U pitanju je prvak SUG promocije i čovjek koji je u 2020. godini dva puta uspio savladati Craiga Jonesa, borca kojeg se u grappling krugovima smatra drugim najboljim na svijetu, odmah iza Gordona Ryana.

Meč između Fowlera i Ishiija započeo je tako da je Fowler odmah povukao gard, a Ishii je ušao u gornju poziciju. Unatoč velikog prednosti u težini, Satoshi nije uspio doći do kontrole, nego je zapravo prvih pet minuta prošlo u njegovim izvlačenjima iz pozicija u koje je Fowler ulazio, s ciljem da dođe do poluge kojom bi završio borbu. Par puta bio je blizu, no Ishii je ipak pokazao potrebno iskustvo i prema pravilima SUG-a ušlo se u 'overtime' (produžetak). Tu svaki borac dobiva dvije minute vremena da iz odabrane startne pozicije (spiderweb/armbar ili leđa) završi protivnika. Ako obojica uspiju, pobjednik je onaj kome je trebalo manje vremena. Ovog puta moralo se ići u čak tri produžetka. Ishii je sva tri puta krenuo iz spiderweba, a Fowleru je isto tako svaki put trebalo tek tri do pet sekundi da svoju ruku izvuče van. Fowler je prva dva puta išao s leđa, no Ishii je izdržao oba puta po dvije minute, dok je za treći produžetak odabrao Spiderweb. Tu je napravio sjajan potez jednom rukom neutraliziravši Ishiijevu nogu, a onda je zahvaljujući sjajno postavljen trokutu nakon samo 11 sekundi prisilio Ishiija na tapkanje, čime je obranio titulu.

Sunaslovna borba donijela je duel Donalda Cerronea i Rafaela Dos Anjosa, no na kraju su se oni, zbog zanimljivih okolnosti, borili dva puta. Njihov prvi okršaj također nije donio pobjednika nakon pet minuta pa niti nakon prvog overtimea. U drugom je Cerrone došao do pobjede, no uz pogrešku suca. Naime, isti je prekinuo borbu unatoč tome što Dos Anjos nije tapkao. Cerrone je proglašen pobjednikom, ali je odmah ponudio instantni revanš. Tako su nakon glavne borbe još jednom odradili overtime runde, no sad je Kauboju bila dovoljna jedna. Uspješno je zatvorio polugu na ruci i nakon 20 sekundi prisilio Dos Anjosa na tapkanje, dok se iz njegovog pokušaja uspješno izvukao. Nakon što je Dos Anjos savladao Cerronea dva puta u MMA borbi, dva puta u jednoj večeri je poražen tamo gdje je u startu bio puno veći favorit, na grappling "matu".

Na priredbi je održano još nekoliko zanimljivih mečeva. Ryan Bader savladao je Anthonyja "Rumblea" Johnsona i to tako što niti nakon produžetaka nije bilo prekida pa se gledalo ukupno brže vrijeme izlaska. Craig Jones je vrlo lako savladao Brenta Primusa, a do pobjede je došao i zet pokojnog Muhammada Alija, Kevin Casey, koji je savladao Gabriela Checca.

Linker
19. travanj 2024 04:20