UFC

(VIDEO) U velteru završio slučajno, a sad ide na Woodleya: Pogledajte kako je izgledao Burnsov uspon

Gilbert Burns
 screenshot/YouTube
Gilbert Burns sjajnim je nizom sebe doveo do najpotentnijeg trenutnog imena UFC-ove velter kategorije, a UFC nam je dio tog niza, prije njegove subotnje borbe protiv Tyrona Woodleya, odlučio predstaviti putem videa njegovih najboljih završnica.

33-godišnji "Durinho" svoju je MMA karijeru započeo kao grappling trener Vitora Belforta, a kao takav je i pristigao u UFC. Vrlo brzo nakon toga spustio se iz veltera u laku kategoriju, a omjer u prvih šest UFC nastupa bio mu je četiri pobjeda i dva poraza. Prije svega poznat kao vrhunski grappler, početkom 2017. godine krenuo se prezentirati drugačije.

Dvije borbe za redom upisao je pobjede brutalnim nokautima, nad Jasonom Saggom i Danom Moretom, a onda ga je s puta malo omeo poraz od Dana Hookera. Iduća dva nastupa došao je do novih pobjeda, no ono najvažnije dogodilo se u ljeto prošle godine. Gilbert je kao zamjenski borac, samo dva tjedna prije borbe, uskočio na priredbu u Urugvaju, gdje je savladao do tada neporaženog Alexeya Kunchenka. Kao da to nije bio dovoljno lud potez, već idućeg mjeseca ponovno uskače u velterašku borbu kao zamjena te savladava Gunnara Nelsona. Nakon toga je odlučio ostati u velter kategoriji, gdje je sredinom ožujka došao do svoje najveće pobjede. Nokautirao je Demiana Maiju i time je izborio veliku borbu protiv bivšeg prvaka Tyrona Woodleya.

Prije nego u subotu pokuša doći do pobjede kojom bi postao novi potencijalni izazivač, pogledajte na koji način je UFC odlučio prikazati njegov uspon prema vrhu.

Linker
18. travanj 2024 19:14