UFC

(VIDEO) Umjetnost gušenja: Pogledajte kako to radi ruski 'Kraljevski udav'

Pesta vs. Oleinik
 screenshot/YouTube
Pred njegovu borbu protiv Derricka Lewisa, UFC je objavio pet najboljih završnica Alekseija Oleinika

Aleksei Oleinik jedan je od onih boraca s kojima nitko ne želi završiti na podu, neovisno radi li se o gornjoj ili donjoj poziciji. Ovaj majstor combat samba, crni pojas jujutsua četvrtog stupnja te crni BJJ pojas kod Ricarda Liborija, legende American Top Teama, čovjek je prepun trikova i zbog toga s 43 godine još uvijek može nastupati na visokoj razini.

Pred njegovu subotnju borbu protiv Derricka Lewisa, UFC je odabrao pet njegovih najboljih završnica, kroz koje najbolje vidimo koliko je Boa constrictor (kraljevski udav) opasan. Naravno, tu je njegov zaštitni znak, nezaobilazno ezekiel gušenje kroz čak dva primjera. Mnogi ga smatraju jedini borcem u UFC-u koji je u bilo kojem trenutku sposoban iz donje pozicije ugušiti protivnika.

Ovog vikenda hvatat će svoju najveću pobjedu do sada, onu koja bi ga u već daleko veteranskim godinama mogla dovesti u Top 5 svjetskih teškaša, barem onih koji se bore u UFC-ovom Octagonu. Ako mu se stvori prilika za izvesti nešto od navedenog u videu ispod teksta, sigurno će ju iskoristiti.

Linker
23. travanj 2024 11:29