K1 i Boks

(VIDEO) Žestoka reakcija Tysona Furyja: 'Joshua se pos*ao sam po sebi, nokautirat ću ga unutar tri runde'

Tyson Fury
 Screenshot (Twitter)
Na reakciju WBC-ovog prvaka nismo trebali dugo čekati, Fury je opasno zaprijetio...

Nakon dominantnog nastupa i pobjede nokautom u devetoj rundi protiv Kubrata Puleva, Anthony Joshua upitan je slijedi li mu sad meč protiv Tysona Furyja. Meč koji cijeli svijet želi vidjeti bio bi definitivno najveći okršaj koji je svjetski profesionalni boks u ovom trenutku sposoban pružiti.

Iako je Eddie Hearn rekao kako je to meč koji je potrebno odraditi, sam Joshua dao je odgovor kakav se Furyju nikako nije svidio. Zapravo, rekao je da želi WBC pojas i borbu protiv onoga tko ga ima. To je naravno trenutno Tyson Fury, pa je spomenuto njegovo ime. "Gipsy King" nije došao u dvoranu, iako je bio pozvan, nego je meč gledao kod kuće u božićnom džemperu, a upravo takav se ukazao i pred kamerom svog telefona, snimivši poruku koju je odmah postavio na Twitter.

"Evo nas ljudi. Anthony Joshua se upravo posrao sam po sebi tijekom prijenosa uživo. Upitan je želi li borbu, a on je izbjegao konkretan odgovor. Ja želim taj meč, želim da mi to bude idući meč i nokautirat ću ga unutar tri runde. On je jedna propalica i jedva čekam ga da nokautiram", rekao je ljutito Fury, očito frustriran time što Joshua nije uputio žešću prozivku kad se to od njega očekivalo.

Joshua je naime otkrio kako mu je želja ujediniti sva četiri pojasa i kako je to ono što bi trebalo uslijediti, no nije javno prozvao Furyja na meč. Njegov problem je svakako taj što spomenuti meč možda i ne bi bio za ujedinjenje svih titula, budući da WBA zahtijeva da njegov idući protivnik bude njihov obavezni izazivač, Oleksandr Usyk. Joshua bi tako mogao biti doveden u poziciji da napusti spomenuti pojas, ako želi da Fury, koji je WBC prvak, bude njegov idući protivnik. Joshua je već naglasio kako mu je ostavština na prvom mjestu i da nema namjeru napuštati niti jednu od svojih titula, osim ako ne bude imao drugog izbora.

Nije još uvijek sve s pravne strane riješeno niti kod Furyja, no on tvrdi da problema neće biti, odnosno da je Deontay Wilder propustio svoje pravo na njihov treći meč. On i njegov tim tvrde kako za to nedostaje tek konačna potvrda, nakon koje bi bilo sigurno da "Bronze Bomber" treba gledati prema drugim opcijama.

Linker
20. travanj 2024 22:22