K1 i Boks

Više detalja o velikoj trilogiji: Poznat točan datum, raspodjela novca i zašto je Las Vegas ponovno domaćin

 Al Bello/Getty Images/AFP
Nakon objave da je Deontay Wilder aktivirao klauzulu koja mu garantira treći susret s Tysonom Furyjem, saznali smo i kada bi se točno trebao održati novi teškaški okršaj.

Još proteklog vikenda pojavila se informacija da je Wilder odlučio iskoristiti svoje pravo, znalo se i da se cilja na srpanj, a sada je Furyjev promotor Bob Arum za ESPN otkrio da bi se meč trebao održati 18. srpnja u lasvegaškoj MGM Grand Garden Areni. Znači, na istoj lokaciji gdje smo gledali njihov drugi obračun.

"Sad ćemo sjesti i proći kroz sve detalje", poručio je Arum dodavši kako će puno toga ovisiti od Top Rank predsjedniku Toddu duBoefu i Bruceu Binkowu iz Premier Boxing Championsa.

Arum je i otkrio kako je on bio otvoren za opciju meča koji bismo gledali najesen, ali da je u nedjelju odluka pala na 18. srpnja.

Također, Arum tvrdi da su prema ugovoru bile moguće samo tri lokacije: Las Vegas, New York i Los Angeles, ali da je u konačnici odluka pala na Las Vegas jer to ima najviše smisla za to doba godine.

Fury i Wilder dijelili su zagarantiranu zaradu za drugi meč u omjeru 50-50, ali s pobjedom u tom susretu 'Kralj Cigana' će prema ranije potpisanom ugovoru sada biti u prednosti (60-40).

Linker
26. travanj 2024 20:35