UFC

White će novu zvijezdu pokušati ugurati na Miočićev event, Chimaev si već pronašao slavnog protivnika!

Khamzat Chimaev
 Jeff Bottari / Zuffa LLC / AFP
'Borz' se munjevito probio na naslovnice i uspješno pridobio pozornost predsjednika UFC-a

Nema nikakve sumnje. Ogroman se 'hype' stvorio oko Khamzata Chimaeva (8-0), talentiranog švedskog borca čečenskog porijekla.

Chimaev je u noći s 15. na 16. srpnja debitirao za UFC, a već 10 dana kasnije ostvario je novu pobjedu pod okriljem najpoznatije svjetske MMA promocije.

Impresivan nastup protiv Rhysa McKeeja upisao je ovog zanimljivog borca u povijest jer još nitko nije u tako kratkom razdoblju ubilježio dvije pobjede pod okriljem UFC-a. Naravno, to se odnosi na ovu modernu eru američke organizacije.

No, Khamzat se tu ne namjerava zaustaviti te će jedan ovakav nalet i pozornost pokušati maksimalno iskoristiti. 'Borz' je tako u već nedjelju otkrio da želi nastupiti na UFC-u 252, a to je, podsjetimo, priredba koju u 15. kolovoza u Las Vegasu predvode Stipe Miočić i Daniel Cormier.

Predsjedniku UFC-a Dani Whiteu ta se ideja odmah svidjela.

In this handout image released by the Ultimate Fighting Championship (UFC), Khamzat Chimaev of Czechia (L) punches Rhys McKee of Northern Ireland in their welterweight fight during the UFC 251 event at UFC Fight Island in Abu Dhabi's Yas Island on July 26, 2020. (Photo by Jeff Bottari / Zuffa LLC / AFP) / XGTY /  === RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT
Jeff Bottari / Zuffa LLC / AFP
Khamzat Chimaev i Rhys McKee

"Pričao sam s Danom i rekao mi je da je Khamzat 'poseban' i da se želi ponovno boriti 15. kolovoza na UFC-u 252. Potvrdio mi je i da će mu to omogućiti", otkriva Kevin Iole s Yahoo Sportsa.

A da se nešto kuha potvrdio je i John Morgan s MMA Junkie portala.

"Tim Khamzata Chimaeva mi je rekao da UFC već radi na rješavanju njegove vize za SAD. Zvuči kao da bi UFC 252 mogao doći prebrzo, ali se zato cilja i na kasniji kolovoz ili neki termin na početku rujna", napisao je na Twitteru Morgan.

Naravno, ime 'Borzovog' idućeg protivnika još se uvijek ne zna, ali Khamzat je izgleda uzeo stvari u svoje ruke pa je još u nedjelju prozvao legendarnog Brazilca Demiana Maiu.

"Demiane, ti si legenda i poštujem te, ali, oprosti, ti si sljedeći. Hajdemo vidjeti tko ima bolji grappling", prozvao je Chimaev slavnog MMA veterana.

Linker
20. travanj 2024 06:30